Kaderi değiştirmek mümkün müdür?

Muhabbet Kapısı’nda bu hafta İslam dinine göre Allah’ın yarattıklarına (yaratıklarına yazıyordu?) ilişkin planını ve tabiatın işleyişini gerçekleştirmesi anlamına gelen kader konusu ele alınacak.

Kaderi değiştirmek mümkün müdür?
Kaderi değiştirmek mümkün müdür?
GİRİŞ 19.05.2023 14:31 GÜNCELLEME 19.05.2023 14:31

Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda bu hafta insanların ve diğer varlıkların hayatları boyunca yaşayacakları tüm durumların belirlendiği kader konusu üzerine merak edilenlere yer verilecek. Karataş, ‘Kaderi değiştirmek mümkün müdür? Doğum, ölüm ve evlilik tarihi değişmez söylemi doğru mu? Kadere lanet etmek küfre düşürür mü? Fakirlik kader midir? Alın yazısı var mıdır? Kadere isyan eden şarkılar dinlemek günah mıdır? Hayır ve şer Allah’tandır sözünü nasıl anlamalıyız? Allah yazdıysa bozsun demek caiz midir?’ sorularını Muhabbet Kapısı’nda yanıtlayacak.       

İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor. 

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe ve Pazar 09.50’de Kanal 7’de... 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı