İngiliz ve ABD umudunu Ümit Özdağ'a bağladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığıyla bilinen ABD ve İngiltere basını ikinci tur seçimleri için umudunu Kemal Kılıçdaroğlu-Ümit Özdağ anlaşmasına bağladı. ABD'li Bloomberg ve İngiliz Reuters, anlaşmanın farkı kapatabileceğini belirtti.

İngiliz ve ABD umudunu Ümit Özdağ'a bağladı!
İngiliz ve ABD umudunu Ümit Özdağ'a bağladı!
GİRİŞ 25.05.2023 12:22 GÜNCELLEME 25.05.2023 12:22
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

28 Mayıs 2. tur seçimlerine 4 gün kala Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Özdağ’ın açıklamaları ve Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokol ABD basınında sevinçle karşılandı.

ÖZDAĞ ABD VE İNGİLİZ'İN UMUDU OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığıyla Bloomberg, bütün umudunu Kılıçdaroğlu-Özdağ anlaşmasına bağladı. Bloomberg, "Erdoğan'ın rakibi ikinci turda milliyetçi partinin desteğini kazandı." başlığıyla okuyucularına sunduğu haberinde "Özdağ'ın desteği, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'la arasındaki farkı kapatmasına yardımcı olabilir" dedi.

Geçtiğimiz aylarda 'Erdoğan düşmanı gazeteci' ilanıyla gündem olan İngiliz Reuters ajansı ise anlaşma için "Özdağ'ın desteği pazartesi günü Sinan Oğan'ın desteğini alan Erdoğan'la dengeyi sağlayabilir. Sağ kesimin desteğini almak, cumhurbaşkanı yarışında kritik önemde. Uzmanlara göre kararsız seçmenler ikinci turda belirleyici olabilir" ifadelerini kullandı.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 64
  • kayyum kararı 11 ay önce Şikayet Et
    ümit özdağ ile kemal kılıçtaroğlu kayyum atamasını yargı kararına bağlayacağız sözüyle milletin gözünü boyamış olacak ve sözde kılıçtaroğlu chp ve millet ittifakı hdp pkk ile aldıkları kayyum kararından sözde karşı farklı karar almış gibi göstermeye çalışıyorlar. şimdi düşünün hdp yi kapatma davasını yılan hikayesine döndü AYM bırakın kapatmayı pkk teslim 540 milyonuda verdirdi
    Cevapla
  • ASIL 11 ay önce Şikayet Et
    Karanlık bir adam. Dün Kılıç tar oğlu iç Savaş çıkarır Güneydoğu elimizden alırlar diyen bu gün Kılıçdaroğlu nun himayesine girmiş bu nasıl bir çelişki.?
    Cevapla
  • İstanbul-18 11 ay önce Şikayet Et
    Bu da Allah'ın bir lütfü, bir kez olsun uğraştıkları Türk milletinin karakter özelliklerini incelemek gelmiyor akıllarına. Zannediyorlar ki bu millet mal, oturdukları köşklerinden istedikleri adayları milletin karşısına çıkartacaklar biz de gidip ona oy vereceğiz. Bu millet Devletini, dinin, bekasını tehlikede gördüğü an karşısında kim olursa olsun kenetlenir ve ezer geçer.
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    İngiliz ile abd gerçekten ümitsiz vaka ümite bel bağladıysa bu ülke buişlerden sorumlu kişilerin akıllarında sorun var demektir
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan %56 Bay bay Kemal %44 alacak 12 puanlık fark olacak yazın bunu bir kenara
    Cevapla
  • fatih 11 ay önce Şikayet Et
    inşallah. ilk turda 55 demiştim inşallah millet bu kemalin gerçek yüzünü görmüştür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi