RTÜK'ten dijital platformlara 5 maddelik kırmızı çizgili hatırlatma: Kabul edilemez

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), dijital platformları vatandaşların son zamanlarda Alo 178 RTÜK İletişim Hattı, CİMER gibi mecralar üzerinden çokça şikayet yağmuruna tuttuğu "5 kırmızı çizgiyi" hatırlatarak uyardı.

GİRİŞ 03.07.2023 16:19 GÜNCELLEME 03.07.2023 17:08
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin vatandaşlardan gelen şikayetlerle ilgili şu açıklamayı yaptı;

Aile kurumumuzu incitici, 
manevi ve kültürel değerlerimize saldıran,
toplumsal sağlığı tehdit eden sapkın ilişkiler içeren, 
mizah programlarında dini değerlerimize hakaret eden, 
devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yapılan yayınlar KABUL EDİLEMEZ.

RTÜK'ten yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi;

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, herkesin malumu olduğu üzere ülkemizdeki radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini düzenlemekte ve denetlemektedir.

Radyo ve televizyonların lisans, frekans vs. işlemlerini kanuni olarak düzenleyen Üst Kurul, yayın içeriklerinin denetiminden de sorumludur.

Üst Kurulumuz internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık alanının düzenleme faaliyetlerini titizlikle yerine getirmiş ve tüm yayınların olduğu gibi bu alanın da içerik denetimlerine hız vermiştir.

İzleme uzmanlarımız, bahse konu platform yayınlarını dikkatle takip etmektedir.

Son dönemde vatandaşlarımızdan da bu platformlara ilişkin çokça şikâyet almaktayız. Alo 178 RTÜK İletişim Hattı, CİMER gibi mecralar üzerinden fazlaca vatandaş bildirimi kayıtlarımıza girmiştir.

RTÜK’ün her zaman ifade edilen kırmızı çizgileri bellidir. 

-Millî güvenlikten taviz vermeyen Üst Kurulumuz, yayınlarda terör ve terör propagandasına asla ve asla müsaade etmez.

-Üst Kurul, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine izin vermez.

-Yayınlarda kadın ve çocuk istismarına geçit vermeyen Üst Kurulumuz yaşlılara, engellilere ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapar.

-Milli ve manevi değerlerimizi gözeten RTÜK, kutsal bildiği aile kurumuna halel getirecek zararlı yayın içeriklerine karşı son derece duyarlıdır.

-RTÜK, geleceğimizi tehdit eden madde bağımlılığıyla kıyasıya mücadele eder.   

"FAZLACA YAYIN İHLALİ YAPILIYOR"

Geleneksel yayıncılarımızın yanı sıra internet tabanlı platformlarda son zamanlarda fazlaca yayıncılık ilkeleri ihlal edilmektedir.

Aile kurumumuzu incitici,

manevi ve kültürel değerlerimize saldıran,

toplumsal sağlığı tehdit eden sapkın ilişkiler içeren,

mizah programlarında dini değerlerimize hakaret eden,

devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yapılan yayınlar KABUL EDİLEMEZ.

Yönetim gereği “açık kapı” iletişim politikasını yürüten RTÜK, elindeki yaptırım gücünü kullanmayı son çare olarak görmektedir. Muhataplarıyla önce diyalog yolunu tercih eden Üst Kurulumuz, olası sorunların çözümünü karşılıklı anlayış çerçevesinde yerine getirmektedir.

"EN AĞIR MÜEYYİDE UYGULANACAK"

Ancak, iyi niyetli çabalarımızın dikkate alınmaması veya yapıcı uyarılarımıza riayet edilmemesi durumunda ise RTÜK en ağır müeyyideleri uygulamaktan çekinmeyecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • hilal 9 ay önce Şikayet Et
    Rtük heee heeee
    Cevapla
  • Tepki 9 ay önce Şikayet Et
    RTÜK sen bu ülkenin halkının değerlerinden fersah fersah uzaksın para makinesine döndünüz, ver parayı ahlaksızlığa devam havanız var..!
    Cevapla
  • Sinan 9 ay önce Şikayet Et
    Bu rtük ne işe yarar anlamış değilim tv ler sosyal medya lut kavminden kötü sapıklığın ucu bucağı yok
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    He yaw, TV lerde herkes android, IOS, su bu diye konuşurken THY logosu olan veya uluslararası markalarımıza haberlerde karartma uygulayan RTÜK.. RTÜK uyanması gerekirdi şimdiye ama maalesef vatandaşı uyutuyor gibi. Dijital platformlar yeni mi girdi ülkeye? hem sen alt yapıya bak. aile kalmamış
    Cevapla
  • Doğrucu Daavut 9 ay önce Şikayet Et
    Ya geç bunları. Dedikodu programları lgbt den daha tehlikeli. Aile yapısının içine etti. Yıllardır kılınızı kıpırdatmadınız. Aldığınız maaş haram olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi