Şikayet yağdı! RTÜK'ten çok sert uyarı: Asla kabul edilemez

RTÜK tarafından, geleneksel yayıncılık ve internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık alanlarının içerik denetimleri konularını içeren bir bildiri yayımlandı. 'Cumhurbaşkanı ve Atatürk aleyhinde yapılan yayınlar kabul edilemez' denildi.

Şikayet yağdı! RTÜK'ten çok sert uyarı: Asla kabul edilemez
Şikayet yağdı! RTÜK'ten çok sert uyarı: Asla kabul edilemez
GİRİŞ 03.07.2023 20:31 GÜNCELLEME 03.07.2023 20:32
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), internet tabanlı platformlarda son zamanlarda fazlaca yayıncılık ilkeleri ihlali yapıldığı belirtilerek, yapıcı uyarılara riayet edilmemesi halinde en ağır müeyyidelerin uygulamasından çekinilmeyeceği ifade edildi.

Kuruldan yapılan açıklamada, RTÜK'ün Türkiye'deki radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini düzenleyip denetlediği, radyo ile televizyonların lisans, frekans ve benzeri işlemlerini kanuni olarak düzenlediği, yayın içeriklerinin de denetiminden sorumlu olduğu anımsatıldı.

DİKKATLE TAKİP EDİLİYOR

Açıklamada RTÜK'ün, internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık alanında içerik denetimlerine hız verdiği, izleme uzmanlarınca bahse konu platform yayınlarının dikkatle takip ettiği vurgulandı.

Son dönemde bu platformlara ilişkin çokça şikayet alındığı, bu platformlarda son zamanlarda fazlaca yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiği kaydedilen açıklamada, gerekli hallerde "en ağır müeyyidelerin uygulamasından çekinilmeyeceği" belirtildi.

RTÜK KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ SIRALADI

RTÜK'ün kırmızı çizgilerinin sıralandığı açıklamada, milli güvenlikten taviz vermeyen Kurul'un yayınlarda terör ve terör propagandası ile, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine asla müsaade etmeyeceği kaydedildi.

Yayınlarda kadın ve çocuk istismarına geçit vermeyen Üst Kurul'un yaşlılara, engellilere ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yaptığı, milli ve manevi değerler gözetilerek, aile kurumuna halel getirecek zararlı yayın içeriklerine karşı son derece duyarlı olduğu, geleceği tehdit eden madde bağımlılığıyla kıyasıya mücadele ettiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aile kurumumuzu incitici, manevi ve kültürel değerlerimize saldıran, toplumsal sağlığı tehdit eden sapkın ilişkiler içeren, mizah programlarında dini değerlerimize hakaret eden, devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yapılan yayınlar kabul edilemez.

Yönetim gereği 'açık kapı' iletişim politikasını yürüten RTÜK, elindeki yaptırım gücünü kullanmayı son çare olarak görmektedir. Muhataplarıyla önce diyalog yolunu tercih eden Üst Kurul'umuz, olası sorunların çözümünü karşılıklı anlayış çerçevesinde yerine getirmektedir. Ancak, iyi niyetli çabalarımızın dikkate alınmaması veya yapıcı uyarılarımıza riayet edilmemesi durumunda ise RTÜK en ağır müeyyideleri uygulamaktan çekinmeyecektir."

RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN DE BİLDİRİYİ PAYLAŞTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bildiriyi Twitter hesabından paylaşarak, "Aile kurumumuzu incitici, manevi ve kültürel değerlerimize saldıran, toplumsal sağlığı tehdit eden sapkın ilişkiler içeren, mizah programlarında dini değerlerimize hakaret eden, devletimiz, Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yapılan yayınlar kabul edilemez" dedi.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • NEVO 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim Peygamberime ve kutsal kitabıma her türlü hakaret ve alçaklık yapılınca bir şey yok ama Atatürk hakkında en ufak bir söz söylediğinde suç öyle mi ne güzel bir dünya bugün ki Cumhurbaşkanın görevi neyse Atatürk'te o görevi yapmıştır yani bir insanı ilah ilan edemesiniz çok ağır hakaret eden küfür eden olursa gereken ceza verilmeli elbette ama sadece bir kişi için DEĞİL
    Cevapla
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK siz uyumaya devam edin adamlar içirdin içirdin ne aile bıraktığına Sokak bıraktı rezalet diz boyu geçti boğazımıza geldi vebali olanları Allaha havale ediyoruz
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aile yapısına dolaylı yoldan bile bozmak için yapılmış her reklam,film ve dizilerin ayrıca sabah ve gündüz kuşağında bulunan o onun karısıyla bu onun kocasıyla neler çevirip cinayet tecavüz her türlü rezillik ve suçun olduğu çocukların da belki rast gelip toplumda normalmiş gibi sanki alıştırmaya çalışılan programlara da derhal müdahale edilsin,şikayetçiyim
    Cevapla
  • Yazık 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafir seni Milletimin aile yapısı ilgilendirmeyebilir ama biz Türk Milletiyiz ve ve bizim çekirdegimiz ailedir. Aileyi bozacak her türlü fitnenin karşısındayız. Bugün çekirdeğimiz çok darbe aldı parçalanmak üzeri.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana ne senin aile yapından. Bozulacaksa sende sorun vardır. Dünyada bu işler ilk defa olmuyor, bin dörtyüz senedir bozulmayan bozulmadı da şimdi bozuluyorsa sorun sendedir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK bakmaz bu işlere ama " cep telefonu kazandınız" deyip sahtekarlıkla insanlarımızın söğüşlenmesi ve bir sürü ödeme yaptırılması işleri ayyuka çıktı. Bu kadar kolay mı alenen insancıklarımızın kandırılması ? Kim denetleyecek bu işleri. Sahtekarları kim yakalayacak??
    Cevapla
  • Antepli HC 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye Mustafa Kemal ilah mı ki hâşâ aleyhinde konuşulamasın? Mustafa Kemal ne dediyse ne yaptıysa o doğrudur, inandık, iman ettik, işittik, itaat ettik mi diyeceğiz! Bu putperestliktir!
    Cevapla
  • Hâle Bak 1 yıl önce Şikayet Et
    Putlaştırılmış insanların kanunla korunduğu iki devlet kaldı dünyada. Birisi Kuzey Kore, diğeriyse Türkiye.
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    kamalcılar çok güveniyorsanız koruma kanunu iptalini isteyin.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetlik at sırtında yedi düvele savaş açmış da ingilizi yunanı göndermiş suçlu olmuş. Sonra da şimdi buna da putperestlik diyenlere bakınca Allah'tan reva mı bu? Bu nasıl bir cehalettir? Kurtarmasaydı ingilizlerle kucak kucağa yaşasaymışınız sizin gibi cahiller.
    Cevapla
  • Çoban Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Kemali putlaştıranlar türkmüş gibi görünen bizans kırmalarıdır!
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Milliyeti belli olmayanlar Nedense atamızdan rahatsız oluyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 6 maddede dünyaya çağrı yaptı! 30 milyar dolarlık teşvik
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi