Akşehir’de tarihin izleri

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Yıllardır süregelen ilginç geleneklerin, tarihi mirasların yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Nasreddin Hoca’nın memleketi Akşehir’den evlere konuk olacak.

Akşehir’de tarihin izleri
Akşehir’de tarihin izleri
GİRİŞ 04.08.2023 14:22 GÜNCELLEME 04.08.2023 14:22

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Konya Akşehir’den renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Kürşat ilk olarak Akşehir’in tarihi konaklarından birine misafir oldu.  Burada yöresel yemeklerin yapımına eşlik eden Kürşat, keyifli sohbetlere imza attı. Gündüz Gece ekibi daha sonra Akşehir’de tarihin izlerini sürdü. Yıldırım Beyazıd’ın Timur tarafından esir alındığı ve vefat ettiği yer olarak bilinen Akşehir Ferruşah Mescidi’ne giden Kürşat, bölge rehberinden bu tarihi olayla ilgili bilgi aldı. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Seyyid Mahmud Hayrani’nin türbesi oldu. Mevlana’nın öğrencilerinden olan Seyyid Mahmud Hayrani’nin hayatını anlatan Kürşat, türbedeki ince işçilik karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Gündüz Gece ekibi son olarak Akşehir’de tandır yemeye gitti. Etin hazırlanışını izleyen Kürşat, aşçıyla birlikte Akşehir’in lezzetlerine dair keyifli bir sohbete daldı. 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de… 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!