Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşunun 45'inci yılını kutluyor

Türkiye Yazarlar Birliği; 7 Ağustos 1978 tarihinde ülkemizin kültür, sanat, edebiyat ve düşünce dünyasına hizmet etmek amacıyla kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından kuruldu.

Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşunun 45'inci yılını kutluyor
Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşunun 45'inci yılını kutluyor
GİRİŞ 08.08.2023 14:21 GÜNCELLEME 11.08.2023 14:22

“Yazarlar Birliği” adı, 1985’te Bakanlar Kurulu kararıyla “Türkiye Yazarlar Birliği ”ne dönüştü. 1991’de Danıştay’ın uygun görüşü ve Bakanlar Kurulu kararı ile “kamu yararına çalışan kuruluş” olduğu tescil edildi.

Şube ve temsilcilikleri aracılığı ile ülkemizin dört bir yanında teşkilatlanmış olan Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşundan itibaren sahasında kültürel alanı tanzim eden, “Millî, manevî, tarihî, kültürel” değerlerimizi merkeze alan istikrarlı ve kapsayıcı  faaliyetler düzenledi, yayınlar yaptı, ödüller verdi.

1992’den beri iki yılda bir düzenlediği Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şöleni, 1981’den beri devam eden Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri, 1984 yılından bu yana geleneksel olarak yayımlanan ülkemizin tek kültür ve sanat yıllığı olma özelliğini koruyan “Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı”, 1 Ocak 2011 tarihinde “Gazâlî” sayısı ile yayın hayatına başlayan 4 ayda bir yayımlanan hakemli dil, edebiyat ve sosyal bilimler dergisi TYB Akademi;

Dilimizin ve kültürümüzün temel metinleri olan; Mehmet Âkif Ersoy’un Safahat’ı Necip Fazıl’ın Çile’si, A.Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir’i ve Mevlana’nın ölümsüz eseri Mesnevi okumaları,

Ahlak Şûraları, Milletler Arası Şehir Tarihi yazarları kongreleri, Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak ve Tarihî Roman Ve Romanda Tarih bilgi şölenleri, Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayları, yazar okulu -yazarlığa hazırlama seminerleri ve Mehmet Âkif Bilgi Şölenleri gelenek haline getirdiğimiz kapsamlı, geniş katılımlı faaliyetler ve yayınlardan sadece bazılardır.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!