RTÜK Başkanı Şahin'den vatandaşlara 'kaynağı meçhul' yangın haberleriyle ilgili uyarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Çanakkale'deki orman yangınıyla ilgili vatandaşlara yetkili kurumların açıklamalarını dikkate almalarını ve 'kaynağı meçhul' aksi bilgilere riayet etmemeleri gerektiğini bildirdi.

GİRİŞ 23.08.2023 03:05 GÜNCELLEME 23.08.2023 09:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Çanakkale'de devam eden yangın felaketi nedeniyle vatandaşların dezenformasyona maruz kalmamaları için sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Çanakkale'de orman yangını nedeniyle tahliye edilen yerleşim yeri sayısı  9'a yükseldi

"KAYNAĞI MEÇHUL BİLGİLERE RİAYET EDİLMEMESİ SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Vatandaşların yetkili kurumların açıklamalarını dikkate alması gerektiğini belirten Şahin, "Kahraman ecdadımızın bağrında yattığı Çanakkale’deki elim orman yangını sırasında AFAD başta olmak üzere devletimizin tüm imkanları seferber edildi. Yayıncılarımızın, aziz milletimizi üzüntüye gark eden yangınla alakalı yetkili kurumların açıklamalarını dikkate alması ve kaynağı meçhul aksi bilgilere riayet etmemesi son derece önemlidir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza ve tüm halkımıza geçmiş olsun." diyerek vatandaşları bilgilendirdi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • tepki 8 ay önce Şikayet Et
    eksik bilgi ne ya yanan yer var mi var yakanlar ceza almiyor mu almiyor verilen cezalar komik mi komik yada yapan deli piskopot derler birakirsin hangisi yalan deli piskopat ise orda kafaini kes idam et bir orman yakacak kafasi caliyor ise idam etmek hic sorun yok
    Cevapla
  • yaşar 8 ay önce Şikayet Et
    Kıtlık olsun diye uzaydan lazer ışınıyla yakıyorlar bilim bakalım kim ABD Bildiniz.
    Cevapla
  • Ruhi 8 ay önce Şikayet Et
    Yetkili kurumlar bu yangınların izmarit, mangal sebebiyle çıktığını veyahut birkaç meczup eliyle çıkarıldığını söylüyor. Covid 19'un da yarasa çorbasından çıktığını söylüyorlardı.
    Cevapla
  • Mehmet AYDIN 8 ay önce Şikayet Et
    Rütük başkanı millet canından bezmiş zaten milletin neye ve nereye itibar edeceğini öğretmeye kalkma istersen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!