“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in setine şehidin ailesinden ziyaret

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını konu alan TRT ortak yapımı “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin setini şehidin anne ve babası ziyarette bulundu.

GİRİŞ 23.08.2023 16:42 GÜNCELLEME 23.08.2023 16:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 “Bu proje bizim için bir onur” ifadesiyle TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı tarafından açıklanan TRT ortak yapımı “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filmi Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini anlatacak.

“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in Setine Şehidin Ailesinden Ziyaret

Ankara’nın Haymana ilçesinde çekimleri devam eden filmin 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında vizyona girmesi planlanıyor. Film setini şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın anne ve babası ziyarette bulunarak film ekibi ve oyuncularla bir araya geldi.

ŞEHİDİN AİLESİ AYBÜKE’Yİ CANLANDIRAN NİHAYET ŞAHİN’LE TANIŞTI

“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in Setine Şehidin Ailesinden Ziyaret

Aybüke Yalçın’ı filmde canlandıracak olan oyuncu Nihayet Şahin’le şehidin anne ve babası bir araya geldi. Baba Sadık Yalçın, Şahin’le tanışmaktan büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Baba Yalçın, “Kızımızı canlandıracak olması bizi heyecanlandırıyor tabi. Böyle bir projenin ortaya konması geriden gelip yetişecek olan çocuklarımıza öğretmenin sadece isim olarak öğretmenlik olmadığını ortaya koyacak bir eser olması tabii ki memnuniyet verici. Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in Setine Şehidin Ailesinden Ziyaret

Anne Zehra Yalçın ise “Cici kızımızla tanışmak beni çok heyecanlandırdı, çok mutlu oldum. Görünüş olarak da yani huyu belli temiz olduğu belli yüzünden. Görünüş olarak da çok benziyor. Cici bir kızım oldu yani benim” şeklinde konuştu.

Şahin: “Bu duygular benim için tarif edilemez”

“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in Setine Şehidin Ailesinden Ziyaret

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ı canlandıracak olan Nihayet Şahin ise , “Biz bugün ilk defa tanıştık, bir şey söylemek benim için şu an çok zor. Ve yani anneme çok benziyor gerçekten, benim için çok duygulu bir şey bu. Çünkü sadece bir rol oynamıyorum ben. Çok önemli birini, çok önemli bir öğretmeni canlandırıyorum. Yani tarif edilemez duygular benim için” diyerek duygularını ifade etmeye çalıştı.

“Mağusa Limanı” türküsü ile duygu dolu anlar yaşandı

“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in Setine Şehidin Ailesinden Ziyaret

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın okuduğu “Mağusa Limanı” türküsünü ailenin ziyareti esnasında Şahin tarafından seslendirmesi ile duygu dolu anlar yaşandı. Yalçın ailesi, set ziyareti sırasında Aybüke öğretmenin sınıf sahnesini yönetmen Murat Onbul ile birlikte izledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında vizyona girmesi bekleniyor

“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in Setine Şehidin Ailesinden Ziyaret

“Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminde şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ı oyuncu Nihayet Şahin canlandırırken, babası Sadık Yalçın’ı Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde hayat verecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında vizyona girmesi planlanan “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin oyuncuları arasında; Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci gibi başarılı isimler de yer alıyor.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • SİZDEN BİRİ 8 ay önce Şikayet Et
    Canımızı çok yaktı PKK terörü. 1987'de Ankara'dan Siirt'e tayinim çıktıktan sonra , 12 Kasım 1987'de PKK terörüne kurban giden 22 yaşında AYDINLI bir genç, Şırnak Merkez Yoğurtçular Köyü ilkokulu Öğretmeni ŞENOL AKAR, bayrak direğine asılarak şehit edilmişti. PKK vahşetinin ilk şehit öğretmenlerden biriydi... Bayraklı tabutu ve valizi arabayla gönderdik. Bu, beni hep yakmıştır.
    Cevapla
  • SİZDEN BİRİ 8 ay önce Şikayet Et
    Teröre kurban tüm şehit öğretmenlerimizin sürekli hatırlatılması adına olumlu bir film... Terörün çirkin yüzünü unutturmayalım... Teröristler, dağlarda saz çalıp sanat etkinliği yapmıyorlar... Başta bölge insanı olmak üzere herkese ve devlete maddi ve manevi her türlü zararı veriyor. Böyle filmler, vatan ve millet düşmanlarını ifşa edecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!