Mevlid Kandili'nde yapılması gereken ibadetler nelerdir?

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor.

Mevlid Kandili'nde yapılması gereken ibadetler nelerdir?
Mevlid Kandili'nde yapılması gereken ibadetler nelerdir?
GİRİŞ 23.09.2023 03:21 GÜNCELLEME 23.09.2023 03:21

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor. Muhabbet Kapısı’nda bu hafta Hz. Muhammed’in dünyayı şereflendirişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin önemi ve bu önemli gecede yapılması gereken ibadetler üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.

MEVLİD KANDİLİ'NDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER NELERDİR?

Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda bu hafta Müslümanların öncüsü Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin faziletleri hakkında merak edilenler ele alınacak. Mustafa Karataş ‘Mevlid Kandili’nde yapılması gereken özel ibadetler var mıdır? Hz. Muhammed’in doğumu esnasında meydana gelen mucizeler nelerdir? Hz. Amine, Hz. Muhammed’in doğumunu nasıl anlatmıştır? Hz. Muhammed süt anneye neden verildi? Hz. Muhammed’in çocukluğu nasıl geçti? Hz. Muhammed çocukken nasıl kayboldu?’ sorularını programda yanıtlayacak.  

İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor. 

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe ve Pazar 09.50’de Kanal 7’de... 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu