Aşıklar Diyarı Kırşehir Gündüz Gece’de

Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin, tarihi mirasların yer aldığı Gündüz Gece rotasını bu hafta aşıklarıyla adını duyuran Kırşehir’e çeviriyor.

Aşıklar Diyarı Kırşehir Gündüz Gece’de
Aşıklar Diyarı Kırşehir Gündüz Gece’de
GİRİŞ 29.09.2023 15:59 GÜNCELLEME 29.09.2023 15:59

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta kültürel miras kavramını yansıtan güzide Anadolu ili Kırşehir’i tüm güzellikleriyle ekranları başındaki izleyicisine aktaracak. Gündüz Gece ekibi Kırşehir’de ilk olarak aşıklarla bir araya geldi. Aşık geleneğinin sürdürüldüğü Kırşehir’de deyişler ve türkülerle kültür şöleni ekranlara yansıdı. Gündüz Gece ekibi daha sonra Kırşehir lezzetlerini ekran başındakilere sergilemek için yola koyuldu. Kırşehirli hanımlarla bir araya gelen Kürşat köfte yoğurmak için kolları sıvadı. Mutfakta başarılı olduğunu öne süren Kürşat, Kırşehirli hanımları güldürürken övgülerini de kazandı. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı aşıklık geleneğinin öncülerinden olan 1272 ile 1333 yılları arasında İç Anadolu Bölgesi'nde yaşamış  Aşık Paşa’nın türbesi oldu. Aşık Paşa hakkında önemli bilgiler paylaşan Kürşat, türbenin çevresi hakkında da bilgiler verdi. 

Gündüz Gece ekibi son olarak Kırşehir Kent Parkı ve Kırşehir Müzesini izleyicileri için görüntüledi. Kürşat, adeta şehre ışık tutan Kırşehir Kent Parkı’nın güzelliği ve arkeolojik, etnografik,  sikke seksiyonundan eserlerin bulunduğu Kırşehir Müzesi'nin asırlar öncesine dayanan birikimlerini izleyicileri için aktardı. 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım