'2023 Necip Fazıl Ödülleri'ni kazananlar açıklandı

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Necip Fazıl Ödülleri"nin sahipleri belirlendi.

'2023 Necip Fazıl Ödülleri'ni kazananlar açıklandı
'2023 Necip Fazıl Ödülleri'ni kazananlar açıklandı
GİRİŞ 03.10.2023 19:57 GÜNCELLEME 03.10.2023 19:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yarışmanın düzenleme kurulandan yapılan açıklamaya göre, edebiyatçı ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star Gazetesi tarafından bu yıl 10 ayrı dalda ödül verildi.

Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan Karataş, Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun'dan oluşan jüri, Türkiye'nin edebiyat ve düşünce dünyasında önemli yeri olan adayları belirlemek üzere bir araya geldi.

Yenilikçi tavrının yanı sıra geleneği kuşatan özgün sesiyle çok katmanlı bir şiir evreni kuran ve aynı zamanda, yayıncılık faaliyetleriyle uzun yıllardır Türk şiirine hizmet etmesi sebebiyle şair Ali Günvar, Necip Fazıl Şiir Ödülü'ne değer bulundu.

Yazar Selahattin Yusuf, toplumsal ve siyasal olaylar zemininde güç ve birey ilişkilerini sorguladığı romanlarında insan ilişkilerindeki açmazları, değerlerden kopuşu, hayal kırıklıklarını, aşkı ve içsel yolculuğu popüler edebiyatın tuzaklarına düşmeden, kuşatıcı ve şiirsel bir derinlik içinde ele alması nedeniyle "Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü"nün sahibi oldu.

Yazar Ahmet Ayhan Çitil "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü"ne, yazar Sema Bayar ve Rıdvan Tulum "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü"ne, Figen Yaman Coşar ise "Necip Fazıl Çocuk Edebiyatı Ödülü"ne layık görüldü.

"Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü" yönetmen Nacer Khemir'e, "Necip Fazıl Görsel Sanatlar Ödülü" yönetmen Selahattin Sancaklı'ya, "Necip Fazıl Müzik Ödülü" piyanist Büşra Kayıkçı'ya, "Necip Fazıl Saygı Ödülü" ise Hüsrev Hatemi'ye takdim edilecek.

"Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde 1 ve 2 No'lu Tütün Depolarının Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne Dönüşümü" projeleriyle H. İbrahim Düzenli, A. Asım Divleli, E. Selçuk Taşar, Ahmet Yılmaz, İ. Hakkı Yiğit, B. Sami Ateşçi "Necip Fazıl Mimarlık Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Ödüller, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenecek törende takdim edilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • fakirullah 6 ay önce Şikayet Et
    üstadın mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi