Kırşehir Kaman’da sazlı sözlü eğlence

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve tarihi mirasların yer aldığı Gündüz Gece bu hafta ceviziyle meşhur Kırşehir Kaman’dan izleyici karşısına çıkacak.

Kırşehir Kaman’da sazlı sözlü eğlence
Kırşehir Kaman’da sazlı sözlü eğlence
GİRİŞ 06.10.2023 09:01 GÜNCELLEME 06.10.2023 09:01

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyiciyle buluşuyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Kırşehir Kaman’dan renkli görüntülerle evlere konuk olacak. Gündüz Gece ekibi Kaman’da ilk olarak ceviz bahçesinde Kamanlı teyzelerle buluştu. Yöresel lezzetleri pişirmek için toplanan teyzeler, Kaman’ın meşhur yemeklerini Gündüz Gece izleyicileri için hazırladı. Kürşat, bir yandan yemeklerin tadına bakarken bir yandan da teyzelerin hayat hikayelerini dinledi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Kaman’ın asırlardır ayakta duran ceviz ağacının altı oldu. Burada Kamanlılarla sohbet eden Kürşat, Kaman cevizini diğer cevizlerden ayıran özellikleri öğrendi.

Gündüz Gece ekibi son olarak Kamanlı aşıklarla buluştu. Söylenen türkülere eşlik eden Kürşat, sesiyle kulakların pasını sildi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...