Kuruluş Osman en tepeye kuruldu! Reyting sonuçlarıyla ilgili çok konuşulacak gelişme

Her hafta olduğu gibi bu hafta da reyting sonuçlarında üstün başarıya imza atan Kuruluş Osman tüm dizileri ve yapımları gerisinde bırakarak sosyal medyada yankı buldu.

GİRİŞ 15.10.2023 15:11 GÜNCELLEME 15.10.2023 15:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ekranların reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman, ATV ekranlarındaki 132.bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı.

Kuruluş Osman, 132.bölümüyle tüm kişiler kategorisinde 6,91 reyting, 20,35 izlenme payı, AB kategorisinde 5,11 reyting, 15,10 izlenme payı ve 20+ABC1 kategorisinde 6,70 reyting, 17,75 izlenme payı elde etti. Dizi, Total ve ABC1 gruplarının en çok izlenen yapımı olurken, AB grubunun ise en çok izlenen dizisi oldu.

Kuruluş Osman 133.bölüm fragmanı: Yangını körükleyen sözler! 'Dünyayı dar edeceğiz'Kuruluş Osman 133.bölüm fragmanı: Yangını körükleyen sözler! 'Dünyayı dar edeceğiz'

‘Kuruluş Osman’da esaretten dönen Cerkutay’ın Osman Bey’le yüzleşmesi bölüme damga vurdu. Kuruluş Osman’ın 132.bölümünde Lefke Kalesi’ndeki esaretinden dönen Cerkutay, Yenişehir Sarayı’na vardığında yıllardır görmediği oğluyla ve eşi Ülgen Hatun’la bir araya geldikten sonra Osman Bey’le yüzleşti. Cerkutay, esaretten döndüğü kisvesiyle kendisi için hazırlanan sofrada yemek yemeyi reddederek sitem etti.

Kendisi için hazırlanan hanenin hiçbir yarasını saramayacağını ve bir kolunu kaybettiğini dile getiren Cerkutay’a karşılık Osman Bey ise her birinin hesabını tek tek soracağını ve çok uzun zamandır onu aradıklarını söyledi. Cerkutay, “Ben sizi yıllarca bekledim. Toprağın altında olsam dahi beni bulurdunuz ama gelmediniz! Beni küffarın zulmüne terk ettiniz!” diyerek yaşadığı hayal kırıklığından bahsetti. Osman Bey ise Cerkutay’ı almaya gittiklerini ancak pusuya düştüğünü söyledi.

Hz. Yunus Emre, yolda karşılaştığı Bala Hatun’a Hz. Eyyub’un kıssasını anlatıp şifalı otlarından verdi.

Osman Bey, Yakup Bey’in Lefke hamlesi üzerine “Düşman olanlarla değil bizden olanlarla rekabet halindeyiz.” diyerek Yakup Bey’in niyetini bildiğini ifade etti. Sofrada her Türk Beyi’nin oturacağı yere kendi bölgelerinin değerli kumaşlarını sererek kendilerini beyliklerinde hissetmelerini sağlayan Osman Bey, Germiyanoğlu Yakup Bey’in oturacağı yeri boş bırakarak bulunduğu yerin Kayılara ait olduğunun mesajını verdi.

Sultan Mesud’un ölümünün ardından Yakup Bey’in kendini cümle beyliğin hamisi olarak görmesi üzerine Osman Bey, “Selçuklu’ya vergi dahi vermezsiniz. Sadakatini sakındığın Selçuklu’ya varis mi olmak istersin?” diye sordu. Yakup Bey, Sultan Mesud ile arasının ters olduğunu ancak yollarının bir olduğunu söyledi. Osman Bey ise “Sen de bize yol gösterirsin, baş olmak için baştakine sırt çevirmek gerekir.” şeklinde cevap verdi.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Serkan 6 ay önce Şikayet Et
    En büyük etki yunus Emre oldu bence ve dahası dizide kayıp olduğu zamanla alakalı bir yan dizi olsa yunus emreyle alakalı çok güzel olur
    Cevapla
  • TurcoBEY 6 ay önce Şikayet Et
    Yunus Emre'nin gelmesi çok güzle olmuş
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Diriliş Ertuğrul'un tadını vermedi. Daha ikinci bölümde bıraktım izlemeyi.
    Cevapla
  • Leyla 6 ay önce Şikayet Et
    Sadece reyting kazanması için izliyoruz böyle yapımların reytingi artsın ki aşağılık diziler yok olsun
    Cevapla
  • sutcu 6 ay önce Şikayet Et
    mükemmel bir dizi ailecek heyecanla izliyoruz gerisi boş laf
    Cevapla
  • Adam 6 ay önce Şikayet Et
    Tarihi dizi demeyin uydurduğunuz tarihe çünkü Tarih ile hiç bir alakası olmadığından insanladın midesini bukandırıyor.
    Cevapla
  • Sivaslı 6 ay önce Şikayet Et
    Buraya yorum yaparken kendı adına yaz ben zevk alarak izliyorum dünya senden ibaret değil haddini bil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik