Erdoğan'ın sözleri Avrupa'da böyle yankılandı! "Yeni Selahaddin Erdoğan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin-İsrail savaşına yönelik yaptığı açıklamaların yankıları Batı medyasında sürüyor. İtalyan La Repubblica gazetesi Erdoğan'ın sözlerini "Yeni Selahaddin Erdoğan" başlığıyla okuyucularına sundu.

GİRİŞ 31.10.2023 17:29 GÜNCELLEME 01.11.2023 10:11
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Dünyanın sessiz kaldığı, İsrail'in ise kıyım yaptığı Gazze'de insanlık dramı devam ediyor. Son 24 saatte 302 kişinin daha öldürüldüğü Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 62'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e, yaralı sayısının 20 bin 242'ye yükseldi.

"YENİ SELAHADDİN ERDOĞAN"

Filistin'de yaşanan soykırım sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Büyük Filistin Mitingi"nde İsrail'e yönelik sarf ettiği sözlerin yankıları devam ediyor. Son olarak İtalyan La Repubblica gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını analiz ettiği haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutsal toprakları Hristiyanların elinden kurtararak İslam dünyasına geri kazandıran Selahaddin Eyyubi'ye benzetti. La Repubblica Erdoğan'ın konuşmasını ele aldığı haberinde "Yeni Selahaddin Erdoğan" başlığını kullandı.

La Repubblica gazetesi "Orta Doğu’nun üzerine yeni Osmanlıcı bir Selahaddin doğuyor" diyerek başladığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i "savaş suçlusu" Batı'yı ise “Gazze’de süregelen katliamın sorumlusu” olarak işaret ettiğini belirtti. 


"ERDOĞAN NEDEN GÖZÜPEK BİR MEYDAN OKUMA POZİSYONU ALDI?"

Haberde "Erdoğan neden böyle gözüpek bir meydan okuma pozisyonu aldı?" sorusunun cevabını arayan gazete bunu 3 nedene dayandırarak şu ifadeleri kullandı;

İlki, siyasi İslam’ın Erdoğan’ın seçim zaferlerini ve Türkiye’ye dayattığı otokrat dönüşümü üzerine kurduğu ideolojik inancı temsil ediyor olmasıdır. Bu ideolojinin kökleri Müslüman Kardeşlerin geniş kapsamlı İslamist galaksisine uzanıyor ve Erdoğan’ı aynı ailenin üyeleri olan Hamas’ın köktencileriyle otomatik olarak birbirine benzer kılan da bu dini ekstremizm. İkinci neden ise Erdoğan’ın, Türkiye’yi Balkanlar’dan Basra Körfezi’ne kadar Yakın Doğu’ya Birinci Dünya Savaşı’ndaki mağlubiyete kadar hakim olmuş bir imparatorluğun soyundan gelen yeni Osmanlıcı güç olarak öne sürmek şeklindeki aşikar emelidir. 

Haberde Erdoğan'ın, Filistinlileri savunan ancak hem İsrail ile hem de ABD ve Avrupalı müttefikleriyle köprüleri yıkmamaya özen gösterdiği vurgulanarak "Arap dünyasına net bir mesaj gönderiyor: Sadece kendisinin Yahudi Devleti’ne ve Batı’ya bu şekilde konuşma cesareti var diğerleri korkak ve itaatkar." denildi. 

İtalyan La Repubblica, üçüncü neden olarak; “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımına yeşil ışık yakmasının yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşında Batı’nın dayanışmasına sadık kalması” gösterildi.  

“Türkiye’nin NATO’ya iyilik yaptığı” görüşü paylaşılan haber, şu sözlerle noktalandı:

“Bu durum Erdoğan’ın, kendisini Orta Doğu’daki yeni savaşa ilişkin istediğini söyleme hakkına -Filistin’in kendi evinin avlusunda olduğunu asırlık bir tarihle İstanbul’a bağlı olduğunu vurgulamak ister gibi- sahip görmesine neden oluyor.”

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 100
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyadaki birçok ülkeye yayılmış olan Yahudileri, yılardan beri uyguladıkları çeşitli yöntemlerle israilde toplayan Evanjelist/Siyonist çeteler artık zamanı gelmiş olmalı ki Yahudileri Müslümanlara ve özellikle de Erdoğan liderliğindeki Türklere katlettirmek için ellerinden geleni yapıyor. Sonra da bu katliamı bahane ederek Erdoğanı Deccal ilan edip 3. Dünya savaşını çıkaracaklar.
    Cevapla
  • Yavuz Çetin 5 ay önce Şikayet Et
    Bu yorumlardan şunu anlıyoruz; Gazze ve Filistin davasının, İsrail'in uyguladığı soy kırımın bir Arap İsrail meselesi olmadığı aksine Türkiye'nin meselesi olduğu, Türki'ye buna kayıtsız kalırsa ateşin kendi avlusuna kadar geleceğini; Elin Hansı anladı da bizdeki Hasanların anlamadığı açık ve nettir.
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Tarih kitaplarında haçlılar vardı, şimdi batılılar var.. Tarih kitaplarında Türkler vardı işte hala Türk var deniliyor..
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Araplar korkak itaatkar.. Tasmaları siyonistin elinde asimile edilmişler.. Zaten osmanlı gelecek diye it gibi Türklerden korkarkar ve karşı çıkarlar gelmesinler diye.. Türkler gelmektense siyonist uşağı olalım derler..
    Cevapla
  • toto 5 ay önce Şikayet Et
    iki devlet var biri putperest roma (bizans) diğeri osmanlı. eskiden bizans bağrında saplı hançer idi alemin, şimdi israil oldu bu. çokarın şu dikeni artık yerinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı