RTÜK Başkanı Şahin: Türk medyası iyi bir sınav veriyor

RTÜK Başkanı Şahin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin “Bu süreçte Türk medyası ile gurur duyuyorum. İsrail’in katliamının başladığı İlk andan itibaren Türk medyası, iyi bir sınav veriyor” dedi.

RTÜK Başkanı Şahin: Türk medyası iyi bir sınav veriyor
RTÜK Başkanı Şahin: Türk medyası iyi bir sınav veriyor
GİRİŞ 11.11.2023 11:13 GÜNCELLEME 11.11.2023 11:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından organize edilen Bölgesel ve Yerel medya buluşmalarının 6’ncısı Rize’de düzenlendi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya, bölgedeki 19 ilin yerel medya temsilcilerinin yanı sıra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı. Buluşma öncesi basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Şahin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze'ye yönelik işgalinde Türk medyasının halkın yanında yer aldığını ifade eden Şahin, “Birtakım düzenleme, denetleme faaliyetlerini yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerine ilgilenme ve halletme çabasında olan bir üst kuruluz. Çocukların, güçsüz bedenlerin ölümünü görmek insanı derinden yaralanıyor. Bu süreçte Türk medyası ile gurur duyuyorum. İstisnalar hariç, asrın felaketi deprem zamanında, deprem felaketinden önce kısa vadedeki tarihimizde 15 Temmuz hain kalkışmada, darbe girişiminde ve sonraki bütün savaş zamanları, özellikle İsrail’in katliamının başladığı ilk andan itibaren Türk medyası iyi bir sınav veriyor. Çok ufak istisnalar, asli vazifesini kendince yerine getirmesi gereken medya hariç, Türk medyası ile gurur duyuyorum. Her zaman olması gerektiği gibi Filistin davasına, Gazze davasına, oradaki mazlum halkın davasına Türk medyası sahip çıktı” dedi.

"DÜNYA MEDYASINI BU GERÇEKLERİ GÖRMESİ LAZIM"

Dünya medyasının doğru bilgiyi aktarması gerektiğini söyleyen Şahin, “Hafta başında bu alandaki sivil toplum örgütleri ve oradaki başkanlarımız ile ortak bildiri yayınladık. O bildiride de belirttiğimiz gibi dünya medyasının artık bu gerçekleri derhal görmesi lazım. Maalesef öyle olmuyor. Eğer siz bazı dengelerin boyunduruğu altındaysanız ki; çoğu öyle. Gerçeklerin yerine onların tezlerini savunuyor oluyorsunuz. Türk medyası ile gurur duyuyorum; görevini ifa etti, ifa etmeye devam edecek. Bizde onları desteklemeye devam edeceğiz. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Yapması gereken mazlumun yanında doğru bilgiyi aktarması gerekiyordu. Türk medyası da bunu yapıyor” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • ÖMER 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın RTÜK başkanı Türk medyası birde kanallardaki esra eroldu müge anlıydı ve diğer programlarıda yasaklarsa daha iyi olacak dünyaya Türkiyenin aile biçimini kültürünü yaşantısını kötüleyen bir yaklaşım bu zaten bu işleri takip eden polisler jandarma mahkemeler var en önemlisi herkes ekrana kitlenip kendi psikolojisini bozuyor bu yayınlar kalkmalıdır nasıl müslüman ülkeyiz
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın ŞAHİN; çok haklısınız ve çok yerinde bir tespit yaptığınız için teşekkürler ... yanlış anlamayın ama kendi medya ve yayın organlarımızda ki, bazı yapımcılara, basın kuruluşlarına ve bazı kişilere ön yargılı davrandığınız izlediklerimizden-okuduklarımızdan o kadar çok belli oluyor ki ... Lütfen daha hassas olabilirmisiniz....
    Cevapla
  • Abdurrahim 5 ay önce Şikayet Et
    Şu ailemizi yıkan değerlerimizi ayaklar altına alan dizileri ortadan kaldırmadan nasıl nasıl iyi bir sınav veriyorsunuz çok merak ediyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş