Galibiyetle taçlandırdı! Namını sınır ötesine taşıyan Kuruluş Osman'dan yeni başarı...

Ekranların reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman, ATV ekranlarındaki 136.bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde #KuruluşOsman etiketiyle yer aldı.

GİRİŞ 20.11.2023 11:41 GÜNCELLEME 20.11.2023 11:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kuruluş Osman, 136.bölümüyle Tüm Kişiler kategorisinde 8,11 reyting, 21,93 izlenme payı, AB kategorisinde 6,75 reyting, 20,05 izlenme payı ve 20+ABC1 kategorisinde 8,08 reyting, 21,16 izlenme payı elde etti. Dizi, Total ve ABC1 kategorilerinin en çok izlenen yapımı olurken, AB grubunun ise en çok izlenen dizisi oldu.

Kuruluş Osman’ın 136.bölümünde Osman Bey’in Moğol Komutanı Akcelasun’un cezasını kesmesi bölüme damga vurdu.

Kuruluş Osman’ın 136. Bölümünde Üstat Gera, Vasilis ve Haçlılar tarafından Söğüt’e yapılan büyük baskın; Bala Hatun, Alaeddin Bey, Gonca Hatun, Söğüt ahalisi ve bacıyanların “Allah var, gam yok!” nidalarıyla durduruldu. Haçlılar çok sayıda kayıp verirken Üstat Gera, Teselyus’a haber göndererek Haçlıların geri çekilmesini söyledi.

Söğüt’ün düşmanlardan arındırılmasının ardından Bala Hatun, alpları ve bacılarla gurur duyduğunu şu sözlerle ifade etti: “Söğüt’ün şanlı ahalisi, gazi ahalisi! Kaldırasınız başınızı yerden! Gözünüzün yaşını silesiniz! Düşman yıldırım gibi gelse ne gam! Bize Allah yeter! Müslüman diz çökmeyendir! Yeis’e düşmeyeceğiz! Umudumuzu daim diri tutacağız! NiceFiravunlar nice Nemrudlar gördü Müslüman’lar... Amma daim Hakk galip geldi!”

Osman Bey, İlhanlı Devleti adına vergi isteyen Moğollar’ın isteğini kabul etti. Vergiyi bizzat ödemeye giden Osman Bey, Moğollar tarafından tuzağa düşürüldü. Osman Bey’in kendini ölü göstererek kurduğu oyunla, alplar Moğol kisvesine büründü ve Osman Bey’in cesedini Moğol kampına getirdiler. Osman Bey’in cesedine yaklaşan Akcelasun, Osman Bey’in aniden gözünü açıp hamle yapmasıyla öldü. Osman Bey, “Türk’e kefen biçenin mezarı her daim hazırdır!” diyerek Akcelasun’un cezasını kesmiş oldu.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    inanilmaz seviyorum
    Cevapla
  • Hakkı hoca 5 ay önce Şikayet Et
    Ertuğruldan sonra tadı kaçtı
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Çizgi film
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Abi youtube'tan izle
    Cevapla
  • Hak sever 5 ay önce Şikayet Et
    Atv'de olmasa belki bakardım. Evimde Türk-İslam aile yapısına kasteden TV'ler yok.
    Cevapla
  • Tutulmuş 5 ay önce Şikayet Et
    Komikmiş, eminim sebep de budur. zaten elinde tuşa basma gücü kudreti Yok ya Günü tarihi saati belli dizinin tuşunu açıp basma kapatma yeteneğin yok ya, doğruyu destekle ki herkes o tip filmleri yapmaya yönelsin, çok akıllıyız ya Dolaylı yoldan kötüyü destekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!