Gülten Kaya'dan 'Ahmet Kaya'ya benziyorsun' davası

Gülten Kaya, 23 yıl önce hayatını kaybeden eşi Ahmet Kaya'nın ses rengi ve tonlamasıyla şarkılarını seslendiren İsmail Yılmaz isimli şarkıcıya dava açmak için avukatlarına talimat verdi.

GİRİŞ 23.11.2023 21:22 GÜNCELLEME 24.11.2023 10:20
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Gülten Kaya, 2000 yılında Paris'te hayatını kaybeden eşi Ahmet Kaya'nın ses rengi ve tonlamasıyla şarkıları seslendiren İsmail Yılmaz isimli şarkıcıya dava açıyor.

İsmail Yılmaz'ın yaptığı açıklamaların sosyal medyada eşinin görselleri üzerine yerleştirilip paylaşılması ve "Ahmet Kaya söyledi" algısı oluşmasından ötürü rahatsızlık duyan Gülten Kaya, bu durumdan sürekli huzursuzluk yaşadıklarını belirtti. Gülten Kaya, dava açılması için avukatlarına talimat verdi.

ATV'ye konuşan suçlamaların hedefindeki İsmail Yılmaz, "Bu benim MESAM üyelik kartım. Ben bir sanatçıyım. Bir sanatçı Ahmet Kaya üzerinden niye prim yapsın ki? Tip ve ses benzerliğinden dolayı üzerime geliyorlarsa ben onları havale ediyorum" dedi.

Şarkıcı ayrıca, "Ne alakası var, Allah'ın verdiği sıfatı mı değiştireceğim?" ifadelerini kullandı.



Sosyal medya üzerinden Ahmet Kaya'nın videosu kullanılarak ve İsmail Yılmaz'ın sesiyle İsrail'i kınayan paylaşım sonrası Gülten Kaya harekete geçti. İsmail Yılmaz, "Gülten Hanım'la hayatımda bir kere görüştüm, merhabalaştık. Dedim senin eşinin filimini çeviriyorlar bana da teklif ettiler, ben kabul etmedim" diye konuştu.

Gülten Kaya, Ahmet Kaya'nın kişiliği ve hatıraları üzerinden fırsatçılık yapmakla suçlandı. İsmail Yılmaz, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • antepli 5 ay önce Şikayet Et
    ismail yılmaz kardeşime tiktokta her zaman rastlamak mümkün ben kendisini çok sevmezdim fakat geçen bir yanınında tesadüfen pkk sempatizanı bir bayan ile münakaşa yaptığını gördüm ismail yılmaz gerçekten pkk yı değilde kürt kimliğini savunan devletini milletini seven bir insan olduğunu yaptığı konuşmasıyla kanıtlamış oldu ve benimde ön yargılarımın boşa olduğunu anlamış anlatmış oldu
    Cevapla
  • Roller Rock 5 ay önce Şikayet Et
    Sesi benziyor diye şarkı söylemesin mi? Söyler, seven dinler sevmeyen dinlemez. Bu kadar basit.
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 5 ay önce Şikayet Et
    Bu arkadaş ahmet kaya ya benziyorsa, abubakar ile cem yılmaz ikiz o zaman.
    Cevapla
  • Nusret Demir 5 ay önce Şikayet Et
    Abla ne yapiyon? Ahmet kaya nın telifi mi olur ya
    Cevapla
  • Mahmut 5 ay önce Şikayet Et
    İsmail Yılmaz'ın Ahmet KAYA nın resimleri kullanılarak İsmaili YILMAZ ın sesiyle hazırlanan ve sosyal medyadan yayınlanan videolardan haberi bile yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti