"Hür" dizisinin MSB gösterimi yapıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Hava Kuvvetlerinin seçkin bir filosunun hikayesini konu alan TRT'nin uluslararası dijital içerik platformu "Tabii"nin orijinal yapımı "Hür" dizisinin özel gösterimine katıldı.

"Hür" dizisinin MSB gösterimi yapıldı
"Hür" dizisinin MSB gösterimi yapıldı
GİRİŞ 02.12.2023 11:49 GÜNCELLEME 02.12.2023 11:49

Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen özel gösterime, Milli Savunma Bakanı Güler, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, askeri personel, film ekibi, oyuncular ve davetliler katıldı.

Dizinin özel gösterimi sonrası konuşan Bakan Güler, diziyi bugün keyifle izlediklerini ve izleyeceklerini söyledi.

Emeği geçen Milli Savunma Bakanlığı, tüm kuvvetler, özellikle hava kuvvetleri ve pilotları adına teşekkür eden Güler, TRT Genel Müdürü Sobacı'ya da teşekkürlerini iletti.

Yaptıkları her bir operasyonda, sivil insanlara, çevreye ve dini yapılara ne kadar dikkat ettiklerini, önem verdiklerini ifade ettiklerini aktaran Güler, dizide de bunların görüleceğini belirtti.

Güler, dizide bir nebze Mavi Vatan'a da değinildiğini, devamında da Mavi Vatan'la ilgili bir içerik izlemek istediklerini söyledi.

CESUR PİLOTLARIN MÜCADELESİNİ ANLATIYOR

TRT Genel Müdürü Sobacı da bugün kendilerini ağırladıkları için Bakan Güler'e teşekkür etti.

Hür dizisini gök vatanı emin kılan kahramanlara ve cesur pilotların mücadelesini anlatmak için hayata geçirdiklerini vurgulayan Sobacı, şöyle konuştu:

"Kahramanlarımızın cesaretini, şanını, ferasetini tam anlamıyla beyaz perdeye veya ekranlara getirmek için bizim sözümüz ve gücümüz yetmezdi. En iyi şekilde ve en güçlü şekilde bu kahramanlığı ekrana getirmek mutlaka Milli Savunma Bakanlığımızın ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteğiyle mümkün olabilirdi. Ben süreç içerisinde verdikleri destek nedeniyle Sayın Bakanımız nezdinde Milli Savunma Bakanlığına ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza şükranlarımı sunuyorum."

Sobacı, projenin silahlı kuvvetlerin geldiği operasyon kabiliyetiyle birlikte ulaşılan aşamayı, istihbarat gücünü, İHA ve SİHA kullanımını ile sivil vatandaşlara zarar vermeme noktasındaki hassasiyetini her vatandaşın bilmesi, görmesi ve devletin ulaştığı kapasiteyle gurur duyması için yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı Güler ve TRT Genel Müdürü Sobacı birbirlerine hediye takdim etti.

10 bölümden oluşan "Hür" dizisi, yarın Tabii platformu üzerinden izleyiciyle buluştu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı