TYB'den, Yılmaz Yalçıner için anma programı

Türkiye Yazarlar Birliği, MHP'nin üç hilalden oluşan amblemini tasarlayan gazeteci Yılmaz Yalçıner'in vefatının 2'inci yıldönümü kapsamında anma programı düzenleyecek.

TYB'den, Yılmaz Yalçıner için anma programı
TYB'den, Yılmaz Yalçıner için anma programı
GİRİŞ 05.12.2023 19:52 GÜNCELLEME 05.12.2023 19:52

Türkiye Yazarlar Birliği, MHP'nin üç hilalden oluşan amblemini tasarlayan usta gazeteci Yılmaz Yalçıner'in vefatının 2'inci yıldönümü kapsamında anma programı düzenleyecek.

YALÇINER ADINA ANMA PROGRAMI

7 Kasım 2021 tarihinde 75 yaşındayken hayatını kaybeden deneyimli gazeteci Yalçıner, 9 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Sultanahmet'te yer alan TYB İstanbul Şubesi'nde düzenlenecek programla yad edilecek.

YILMAZ YALÇINER KİMDİR?

MHP'nin üç hilalden oluşan amblemini tasarlayan isim olan Yalçıner, Cumhuriyet tarihinde ilk kadın dergisini de çıkarmıştı. Yalçıner, 12 Eylül darbesinden sonra uçak kaçırma girişiminde bulunmuştu.

1946 yılında Ankara'nın Hacettepe ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğreniminin ardından Ankara'da okudu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. İkinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Gazeteci Yılmaz Yalçıner vefat etti

'Bugün', 'Bizim Anadolu', 'Son Havadis', 'Sebil' gazetelerinde çizerlik, yazı işleri müdürlüğü, köşe yazarlığı yaptı.

1965-1978 yılları arasında Ankara merkezli olarak 'Kuvayı Milliye', 'Adım, 'Vesika', 'Şura' dergilerini çıkardı.

Sebil gazetesinden gelen isimler tarafından neşredilen 'Tevhid' dergisinin önde gelen isimleri arasnda yer aldı.

12 Eylül 1980 Askeri Darbe'nin ardından THY'ye ait yolcu uçağını kaçırmak suçuyla 36 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Yılmaz Yalçıner, 1991 yılında tahliye oldu.

Son olarak 'Cuma' dergisi ve 'Akit' gazetesinde yazılar yazı. 'Yokuşlarda Susamak' adlı bir romanı bulunuyor.

Yılmaz Yalçıner, 7 Kasım 2021 tarihinde 75 yaşında hayatını kaybetti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak