Gündüz Gece, kendine has lezzetleri ve köklü tarihiyle Sivas'ta

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta, tarihi M.Ö 5000'li yıllara dayanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Sivas'a gidiyor.

Gündüz Gece, kendine has lezzetleri ve köklü tarihiyle Sivas'ta
Gündüz Gece, kendine has lezzetleri ve köklü tarihiyle Sivas'ta
GİRİŞ 15.12.2023 11:56 GÜNCELLEME 15.12.2023 11:56

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece", bu hafta kendine has lezzetleri, gelenekleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece", bu hafta kendine has lezzetleri, gelenekleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Sivas'tan izleyicisinin karşısına çıkıyor.  Sivas turuna Sivas'ın tarihi hakkında bilgi alarak başlayan Kürşat, kukla ve oyuncak satan bir esnafın dükkanına girdi. Ürünleri inceledikten sonra onlarla oynayan Kürşat, çocuklar gibi sevindi. Küçük bir kızla kukla oyunu oynayan Kürşat'ın keyfine diyecek yoktu. Kürşat daha sonra şifalı su olarak bilinen bir çeşme başına oturdu, balıklarla dolu suyun ve şifalı çeşmenin hikayesini dinledi. Şifalı çeşmeden su içmeyi de ihmal etmeyen Kürşat, daha sonra açık havada turşu pişiren hanımefendiye yardım etti. 

Sivas gezisine müze ziyaretiyle devam eden Kürşat, 93 Harbi olarak anılan 1854 Kırım Savaşı sırasında göç edenlerin eşyalarını inceledi ve adeta o dönemlere yolcuk etti. Ayrıca Hitit dönemine ait Sarissa Antik Kenti'nden çıkarılan ikiz boğalar hakkında bilgi aldı. Gezisine devam eden Kürşat, kooperatifte kadınların yaptığı el dokuması ürünleri inceledi ve hayran kaldı. 

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş