“Şeb-i Arus Özel Yayını” bu akşam TRT 2’de

Asırlardır güncelliğini koruyan mesajlarıyla dünyada ses getiren mutasavvıf, şair ve düşünür Hz. Mevlâna'nın vuslatının 750. yıldönümü TRT 2’de anılıyor.

“Şeb-i Arus Özel Yayını” bu akşam TRT 2’de
“Şeb-i Arus Özel Yayını” bu akşam TRT 2’de
GİRİŞ 16.12.2023 16:45 GÜNCELLEME 16.12.2023 16:45

Hz. Mevlânâ'nın 750. vuslat yıldönümü için hazırlanan özel program “Şeb-i Arus Özel Yayını”, birbirinden değerli iki konuğu misafir edecek. Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün’ün moderatörlüğünde gerçekleşecek programa, Prof. Dr. Mustafa Kara ve restoratör Mehmet Safiyûddin Erhan konuk olacak. İki bölüm halinde izleyicilerle buluşacak programın ilk bölümünde Prof. Dr. Mustafa Kara, bir hayat tarzı olan Mevleviliğin incelikli boyutları, tekke kültürünün bu topraklardaki önemi ve değeri ile toplumsal boyuta yansıması ve bıraktığı izleri aktaracak. İkinci bölümde ise restoratör Mehmet Safiyûddin Erhan Mevleviliğin yaşadığı temel mekânlar olan Mevlevihânelerde yaşanan hayatı, Mevlevilerin birbirleriyle kurduğu ilişki ve etkileşimi mimari, kültürel ve sosyal yönleriyle ele alacak.

Vuslatın 750. yılı anısına “Şeb-i Arus Özel Yayını”, ilk bölümüyle bu akşam saat 20.30’da, ikinci bölümüyle ise yarın akşam saat 20.30’da TRT 2’de ekranlara gelecek.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında