TRT'nin bomba projesi Nefes - Yer Eksi İki'den takdirlik başarı! Herkes bunu konuşuyor

Hakan Evrensel'in yazdığı, Ozan Uzunoğlu'nun yönettiği, Mustafa Cihat Durmuş'un yapımcısı olduğu TRT ortak yapımı Nefes Yer Eksi İki haftanın en iyi açılış yapan filmi olarak kayıtlara geçti.

GİRİŞ 20.12.2023 10:59 GÜNCELLEME 20.12.2023 10:59

TRT ortak yapımı Nefes - Yer Eksi İki filmi geçtiğimiz cuma itibarıyla tüm Türkiye ve Avrupa’da 11 ülkede, toplam 500’e yakın sinema salonunda yerini aldı. Sarsıcı hikayesi, övgü toplayan oyunculuk performansları ve anlatımıyla Mehmetçiklere saygı duruşunda bulunan “Nefes - Yer Eksi İki”, haftanın en iyi açılış yapan filmi oldu.

Diriliş Ertuğrul ve Alparslan Büyük Selçuklu’dan Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi’ye dev transfer!Diriliş Ertuğrul ve Alparslan Büyük Selçuklu’dan Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi’ye dev transfer!

1993 yılının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en zorlu ve çetin şartlarında kesişen hikayelerini konu alan, başrollerinde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat’ın yer aldığı film sinema seyircileriyle buluşuyor. Hakan Evrensel’in romanından yine yazar tarafından uyarlanan, gerçek hayat hikayelerini çarpıcı bir kurguyla anlatan TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki”, haftanın en iyi açılış yapan filmi oldu.

Yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği, senaryosu Hakan Evrensel’e ait olan ve yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu’nun yaptığı “Nefes - Yer Eksi İki” filmi tüyleri diken diken eden bir anlatım sunuyor. İki bin metre yükseklikteki bir karakolda geçen ve bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyan film, her ne pahasına olursa olsun görevini bir an bile bırakmayan onurlu Mehmetçiklerin hikayesini anlatıyor.

TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” sinemalarda.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...