Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi en çok izlenen dizisi oldu! İzleyici ekrana kilitlendi

TRT 1’in, Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturan büyük komutanın hikayesini ekranlara taşıyan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” dizisi yedinci bölümüyle 1 Ocak Pazartesi ekrana geldi. Tarihi dizi, en çok izlenen dizi oldu.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi en çok izlenen dizisi oldu! İzleyici ekrana kilitlendi
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi en çok izlenen dizisi oldu! İzleyici ekrana kilitlendi
GİRİŞ 03.01.2024 16:58 GÜNCELLEME 03.01.2024 16:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TRT1 ekranında yayınlanan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi tüm Kişiler kategorisinde 5.69 reyting, AB kategorisinde 4.67 reyting, ABC1 kategorisinde ise 5.22 reyting payı elde ederek en çok izlenen dizi oldu.

Selahaddin ve Gregor kıran kırana vuruştu. Birbirlerine üstünlük sağlayamadan Ömer Mella geldi ve toya gelen beylerin sarayda öldürüldüğünü söyledi. Bu haber Selahaddin ile Gregor’u durdurdu. Aynı zamanda İsmet de Sultan Nureddin’e savaşacaklarına dair gözdağı vererek saraydan ayrıldı ve beyleri öldürülen diğer obaları da yanına çekip saldırı planladı. İsmet ve İlbüke, düşmanların obalarına saldırıp alplarının öldürüldüklerini gördüler ve bir davul sesi duydular, ileri baktıklarında Kürboğa’nın ölüsünün etrafında dönen İlbüke’nin abisi Karategin’i gördüler. Bu sırada Sultan Nureddin de beyleri öldürenleri bulmak için Nusreddin’i sorguladı fakat Nusreddin kendini açık etmedi.

Selahaddin alpların cesetlerinde bir iz bulmak amacıyla darüşşifanın yoluna düştüğü vakit Reyhani de cesetlerdeki izleri yok etmek için yola çıktı. Reyhani ile karşılaşan Selahaddin, cesetlerin peşine düşmek için Böri obasına gitti ve Kürboğa’yı öldüren alpı tetkik etmek için izin aldı. Ebced hesabıyla bunu yapanların Alamut’tan kopan Haşhaşi teşkilatı olduğunu çözen Selahaddin, bu işin başında Dağın Efendisi’nin olduğunu anladı ve peşine düştü.

Öte yandan Sinan, Gregor’un yanına gitti ve ona obaları birbirine düşürmek için yaptığı planı anlattı. Selahaddin ise yolda giderken önüne düşen okun ona özel bir işaret olduğunu düşündü ve tek başına ormanda yanan ateşe doğru ilerledi. Sinan ile karşılaşan Selahaddin, Haşhaşilerin tuzak kurduğunu anlamıştı ve bu işin arkasındaki olayları çözmek için onların tuzağına bilerek düştü. Sinan, Selahaddin’i zincirlerle adeta esir aldı.

Bu sırada Böriler’in otağına gelen Prenses Viktorya, İsmet Hatun’a askerleriyle desteğini gösterirken Melike Hatun ise Sultan Nureddin’e İsmet Hatun’la olan geçmişi hakkındaki endişelerini söyledi. Gözleri, ayakları ve elleri bağlanan Selahaddin, Sinan ve Reyhani’nin olduğu yere getirildi. Sinan, Reyhani’ye fedailerine içirdiği özel karışımı Selahaddin’e içirmesi için bir şişe verdi. Selahaddin bu sırada Reyhani’yi baş parmağındaki kesikten tanıdı. Fedailer, Selahaddin’e içeceği içireceği sırada Selahaddin onları öldürdü ve hızla mağaradan çıktı.

Öte yandan Sultan Nureddin ise şehre saldıran Haçlılar ve Türkmenler olduğunu düşündüğü düşmanlar ile vuruştu. Melike Hatun ise Nusreddin’e Berra’nın ölüm haberini verdi. Selahaddin, soluduğu duman yüzünden bayıldı ve kendine geldiğinde ilk iş Şam’a yola koyuldu. Nureddin ise bu saldırıyı obalılardan bilip gereken karşılığı vermek için emir verdi.

Diğer yandan Baldvin, Gregor ve Viktorya’nın olduğu odaya sinirle girdi ve Viktorya’yı Kudüs’e götürmeleri için emir verdi. . Öte tarafta Sultan Nureddin kılıcını alıp cenge gidecekken Selahaddin geldi ve her şeyi anlattı. Nusreddin ve Reyhani her ne kadar itiraz etse de Sultan Nureddin, Selahaddin’i dinledi ve Haşhaşiler’i hedef aldı. Selahaddin şüphelerinin olduğunu ve Dağın Efendisi’nin peşine düşeceğini Sultan Nureddin’e söyledi. Kral Baldvin, Viktorya’yı Kudüs’ün avlusuna götürdü ve ona Selahaddin ile evleneceğini söyleyip Viktorya’yı manastıra kapattı. Bu sırada Reyhani, Nusreddin’e Berra Hatun’u öldürenin İsmet Hatun olduğunu söyledi ve onu obaya saldırması için kışkırttı. Selahaddin Reyhani’yi tuzağa düşürmek için bir plan yaptı. Nusreddin’in obaya saldıracağını duyan Sultan Nureddin onu durdurmak için yola çıktı. Nusreddin obaya saldırdı. Bu sırada Mansur ve Esma, Zengiler’e karşı vuruşmak için hazırlandı. Süreyya onlara karşı çıksa da engel olamadı. Vuruşma devam ederken Sultan Nureddin geldi ve savaşı durdurdu.

Tüm bunlar yaşanırken Selahaddin ise Reyhani’yi takip etti ve sokağın köşesinde bir eve girdiğini gördü. Reyhani’nin arkasından adamları ile beraber eve girdi. Bu sırada Reyhani, arka camdan çıktı ve Selahaddin’i Sinan ile kurduğu tuzağa düşürdü. Selahaddin girdiği odada gördüğü siyah pelerinli adamı Sinan zannederken birden kılcının ucuyla açtığı maskenin ardında İzzeddin’in ölüsü ile karşılaştı. Eyyub ile beraber gelen Nusreddin oğlu İzzeddin’in ölüsünü görünce  Selahaddin’i  suçladı ve Selahaddin’e kılıç çekti. Obada ise Nureddin savaşı durdurmak için konuşurken İsmet Hatun ile kılıçları birbirlerine çektiler. Vuruşacakları sırada Sinan geldi.

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misket 3 ay önce Şikayet Et
    Tarih boyunca bu her ülkenin yönetiminde var olan Entirikalar var olmustur olmayada devam edicekler.ummadigin yerde aklina gelmeyecek kisilerin,nasilda ihanet edebilecegini görüyoruz.Tarih sahnelerinde Nice Devletler bu yüzden yikilmadimi(Sezar&Burutus)gibi.bu hainlerin ne sonu var nede basi.(Fetö)gibi.Filimlerde yazan ve yönetenler bu konuya cook yer veriyorlar.buda seyredeni .geriyor
    Cevapla
  • ümit 3 ay önce Şikayet Et
    Butun osmanlı fılmlerınde kadınlar on planda Ben hıc boyle okumamıstım osmanlıyı
    Cevapla
  • Cevap 3 ay önce Şikayet Et
    Türk gelenek ve goreneklerinde kadının yerini arastırırsan bunları görebilirsin
    Cevapla
  • Nurettin 3 ay önce Şikayet Et
    Sultan bı turlu abisinin kellesini alamıyor, Diriliş ten beri aynı senaryolar,hep bir hain ama hiç ölmezler 3 sene boyunca..sonra yenisi gelir..ilk kemik kadro asla ölmez böylede bir saçmalık hikâyeleri.. artık izlemiyorum tat vermiyor, kadın savaşçılar yine en ön saflarda,vs vs
    Cevapla
  • cemal 3 ay önce Şikayet Et
    şu dizilerde entrikalara bi son verin artık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha