Gazetecilere ‘yeşil pasaport’ta yeni gelişme! Kanun teklifi Meclis’e sunuldu

Milliyetçi Hareket Partisi, basın çalışanlarına yeşil pasaport verilmesine yönelik kanun teklifini TBMM'ye sundu.

GİRİŞ 05.01.2024 14:24 GÜNCELLEME 05.01.2024 15:08
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

MHP, 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) verilebilmesine yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına hususi damgalı pasaport verilebilmesine yönelik kanun teklifimizi Meclisimize sunduk. Ülkemizin medya diplomasisini daha da güçlendirmesi gerektiği inancıyla hazırladığımız kanun teklifimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. MHP olarak milli birlik ve beraberliğimizde kenetlendiğimiz tüm basın mensuplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özdemir, kanun teklifinin gerekçesini de paylaştı. Teklifin gerekçesinde, "Ülkemize karşı yürütülmeye çalışılan karanlık ve kirlik emelleri engelleyebilecek mekanizmaların hızlı çalıştırılabilmesi ile doğru bilginin etkin yayılabilmesi adına, akıl ve vicdan sahibi, vatansever basın mensuplarımızın yurt dışında görevlerini daha rahat icra edebilmeleri için gerekli kolaylığın sağlanabilmesi, ihtiyaç duyulan yüksek yetkinliğe sahip medya diplomasisinin geliştirilebilmesi için ehemmiyet arz eden bir husustur. Bu kapsamda da mesleklerinde 15 yılı doldurmuş ve basın kartına sahip, terör suçlarına bulaşmamış basın mensuplarımıza hususi pasaportun temin edilmesi önem arz etmektedir" denildi

 

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Kırıkkale 3 ay önce Şikayet Et
    Savaş muhabiri olan gazetecinin sadece kendisine verilmeli aile üyeleri için geçerli olmamalı. bu yorumu yapmamdaki sebep marjinal solcu gazetecilerden dolayıdır
    Cevapla
  • anemo 3 ay önce Şikayet Et
    33 senelik devlet memuruyjm biz alanadik alsmayacagizda bjnlara neden veriliyor anlamis dgilim
    Cevapla
  • S.m 3 ay önce Şikayet Et
    Verin verin . Zaten sadece yesil pasaport vizesiz bazı ülkelere gidebiliyordu. Biz böyle herkese verdikçe onunfa cilki çıkar ..Yakında onada tüm ülkeler vize uygular. Super olur.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bütün solcular, ateistler, bölücüler, şimdi gazeteci olacak. Çoğu zaten gazeteci mkmliğiyle bölücülük yapıyor. Onlara fırsat doğar. Yanlış yanlış yanlış.
    Cevapla
  • Muhtar 3 ay önce Şikayet Et
    yeşil pasaportu verenler verilenin işlediği suçların da ortağıdır birsi devlete düşmanlık yapıp yurtdışına kaçar sa sorumlusu bu önergeyi verenlerede aiittir pkk lısı fetöcüsü de pasaport alıp yurtdışına kaçarsa ne olacak yeşil pasaportun bir ağırlığı olmalı ve mitin denetiminde olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar