Kanal7 ve TRT’den 'Regaib Kandili'ne özel yayınlar

Müslüman alemi için üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili, Kanal 7 ve TRT ekran ve radyolarında dualarla karşılanacak.

Kanal7 ve TRT’den 'Regaib Kandili'ne özel yayınlar
Kanal7 ve TRT’den 'Regaib Kandili'ne özel yayınlar
GİRİŞ 11.01.2024 11:54 GÜNCELLEME 11.01.2024 12:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Regaip Kandili Kanal 7 ekranlarında dualarla karşılanıyor. Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nden gerçekleşecek olan yayında, gecenin manevi huzuru ekrandan izleyiciye aktarılırken geceye özel dualara ve ibadetlere yer verilecek.

Müslümanlar için son derece önemli olan mübarek üç ayların başladığını müjdeleyen Regaip Kandili, ekranların sevilen ismi emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın duahanlığında çok özel bir programla Kanal 7’de ihya edilecek. Regaip Kandili’nin faziletleri, bu kutlu gecede yapılacak ibadetler, Allah’ın kullarına vaatleri canlı yayında ekrana taşınacak.

Programın açılış konuşmasını ve duahanlığını ekranların sevilen ismi Necmettin Nursaçan yapacak. Programda ayrıca Adem Karabey, Habip İspirli, Ahmet Aybar, İsmail Yıldız, Aziz Hardal, Yusuf Bozkurt okuyacakları Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve kalplere huzur veren ilahileriyle gecenin nurunu ekrana yansıtacak.

Dua kapılarının açık olduğu bu özel gecede eller semaya Necmettin Nursaçan’ın dualarıyla açılacak, geceye özel ibadetler canlı yayında anlatılacak.

Regaip Kandili Özel programı, Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nden canlı yayınla bu akşam 19:15’te Kanal 7 ekranlarında…

TRT'NİN EKRAN VE RADYOLARINDA ÖZEL YAYINLAR

Üç aylardan, Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaib Kandili’ne özel içerikler TRT’nin ekran ve radyolarında da yayınlanacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa’da yer alan Dr. Suat Günsel Camii'nden gerçekleştirilecek "Regaib Kandili Özel Yayını" 11 Ocak Perşembe günü saat 20.00'den itibaren canlı yayınla TRT 1’de ekranlara gelecek.

Regaib Kandili'nde, şair Ali Bektaş hadisler ve şiirlerle, solistler Adem Tay, Memduh Özyalvaç, Haluk Öcal ilahilerle ve Hafız Murat Taştekin kasidelerle gecenin faziletini anlatacak. "Rahmet Yağmuru" 11 Ocak Perşembe günü saat 17.15’te TRT Müzik’te izleyiciyle buluşacak.

Batman Necat Nasıroğlu Külliyesi’nden gerçekleştirilecek "Şeva Regaîbê" yayını 11 Ocak Perşembe günü saat 19.30’da TRT Kurdi ekranlarından canlı yayınlanacak.

Üç Kur’an-ı Kerim, üç mevlid ve üç ilahi bölümü ile dualardan oluşan "Regaib Kandili Özel Yayını" 11 Ocak Perşembe günü saat 22.30'da TRT Türk’te ekranlara gelecek.

TRT Çocuk ekranlarında gün boyunca çizgi film karakterlerinden "Regaib Kandili Mübarek Olsun'' mesajlı spot videolar minik izleyicilerle buluşacak.

TRT Radyolarında gün boyunca Regaib Kandili’nin anlam ve önemine değinilen özel yayınlar dinleyiciye aktarılacak. TRT TSR’de ise 11 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te "Günebakan" programında Regaib Kandili üzerine sohbetler gerçekleştirilecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • ibrahim 3 ay önce Şikayet Et
    buna direk regaip gecesi deseniz mukemmel olacak kandil in kelime manasi mum neden bunu sokmuslar soylemimize anlasilir gibi degil
    Cevapla
  • abdullah 23 3 ay önce Şikayet Et
    Yaşamadıktan sonra recep olsa ne olur ,ramazan olsa ne olur.Biz müslümanlar gaflet içindeyiz.ticaretimiz,ahlakımız,araç kullanmamız,hiç müslüman benzemiyor.yalan söylüyoruz helala harama dikkat etmiyor,menfaatimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. şu an aslında tam da cenneti kazanma zamanı. zianın,faizin,her türlü haramın zirve yaptığı bir dönemde Kur'ana sarılırsak kurtuluruz .
    Cevapla
  • Ş. Atalay 3 ay önce Şikayet Et
    Allah için konuşalım. Kandillerin/mumların İslam Dini ile hiç alakası yoktur. Sadece Kur'an'ın inmeye başladığı gece olarak Kadir gecesinden bahseder. Kur'an'ı okuyup hayatımıza uyguladığımız her gece bizim kadir gecemizdir.
    Cevapla
  • Recep 3 ay önce Şikayet Et
    Rahman Rahim ALLAH’IN İsmiyle Muhakkak ki; ALLAH, MÜ’MİN’LERİN Kendi Canlarını Ve Kendi Mallarını Onlara Vereceği Cennet Karşılığı Satın Almıştır. Artık, Onlar ALLAH‘IN YOLUNDA SAVAŞIRLAR, ÖLDÜRÜRLER Ve Ölürler. ALLAH, Bunu TEVRAT’ta, İNCİL’de Ve KUR’AN’da HAK Olarak VA’DETMİŞTİR. KİMDİR ALLAH’TAN Daha İyi Ahdine Vefa Eden? O Hâlde, Alışverişiniz İle Sevinin. İşte Bu Alışverişiniz Fevzu
    Cevapla
  • nurun ala nur 3 ay önce Şikayet Et
    nura aşığız ya huuuu kandiliniz mübarek olsun bre yiğit aziz müslümanlar ALLAH için koşun yorulun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi