Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi son bölümüyle damga vurdu

TRT 1’in dokuzuncu bölümü yayınlanan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” yayınlanan yeni bölümüyle sosyal medyaya damga vurdu. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesti.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi son bölümüyle damga vurdu
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi son bölümüyle damga vurdu
GİRİŞ 24.01.2024 17:28 GÜNCELLEME 24.01.2024 17:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TRT 1'in iddialı dizisi 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi', dün akşam yayınlanan bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesti.

Peki Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin dokuzuncu bölümünde neler oldu?

Sultan Nureddin’in açıkladığı sır Selahaddin’i şok edip üzmesinin ardından Selahaddin saraydan ayrıldı. Nusreddin ise bunu fırsat bilip Sultan Nureddin’i kanunları çiğnemekle suçladı. Olanlara hem çok kızgın hem de üzgün olan Sultan Nureddin Selahaddin’in peşinden gittiyse de gönlünü kazanamadı. Döndüğünde ise Nusreddin’i huzuruna çağırdı, bütün planını anlamıştı ve Nusreddin’i Harran’a göndermeye karar verdi. Nusreddin odasına geldiği sırada yanına gelen askerler ona, onu Dağın Efendisi’ne götüreceklerini söylediler. Selahaddin ise Şehinşah’ın mezarında öz annesi Fatma ve babası Eyyub ile karşılaştı. Eyyub ve Fatma ne kadar konuşsalar da Selahaddin’e kendilerini affettiremediler. Dağın Efendisi’nin yanına giden Nusreddin ise, Sinan’ın gerçek kimliğini öğrendi. Sinan ona ordunun yarısını yanına çekmesini, hazineyi ve sultanlık alametlerini almasını sonrasında da Askalan’ın başına geçmesini söyledi.

Öte yandan Sultan Nureddin Askalan fethi için hazırlıklar yaparken Nusreddin hazineyi ve sultanlık alametlerini aldı, haber Sultan Nureddin’in kulağına gitti ve Nusreddin’in peşine düştü. Nusreddin ise Turanşah ile beraber bozkırda Karategin ile karşılaştı tam vuruşacakları sırada Gregor geldi ve Karategin Nusreddin’i altınların yarısını almak karşılığında bıraktı.

Ömer Mella ise Selahaddin’i davasının arkasında durması için ikna etti. Sultan Nureddin, bozkırda Gregor ile karşılaştı ve savaştılar. Gregor tam Nureddin’i öldürecekken Selahaddin geldi ve onu kurtardı. Gregor’u esir aldılar. Sultan Nureddin ise Askalan’a gidip İsmet ile konuştu ve İsmet ona Karategin’in aldığı ganimetleri iade etti.  

Selahaddin bir yandan fetih hazırlıklarına başlarken bir yandan Sinan müritlerine Sultan Nureddin’in ölüm emrini verdi. Suikast hazırlığı yapan Sinan gece Sultan Nureddin’i öldürmek için Haşhaşi askerlerini harekete geçirdi fakat Sultan Nureddin, Selahaddin’in ona söylediği yöntemle devlet içindeki Haşhaşi askerlerini tespit etmişti. Diğer yanda Süreyya ise her şeyi öğrendi ve Selahaddin’in yanında olmaya karar verdi. İsmet Hatun ile konuştuğu sırada Karategin Süreyya’ya Selahaddin’i öldüreceğini söyledi. Fetih hazırlığını yapan Sultan Nureddin, kılıcını kuşandı ve yola koyuldu.

Sinan ise Gabriel’i hırslandırmak için onunla konuştu ve kılıç talimi yaptı, Gabriel Selahaddin’i öldürmek için yola çıktı. Selahaddin Serhat gazileri ile karargahta fetihe hazırlanırken Süreyya geldi, ona yanında olduğunu beraber vuruşma vakti olduğunu ve onların yüreklerinin birbirinin şifası olduğunu söyledi. Selahaddin’i uzaktan izleyen Karategin ve Gabriel gizlice karagaha girdi ve Selahaddin ve Süreyya ile vuruştu.

Öte yandan Sultan Nureddin de Nusreddin ile karşı karşıyaydı, Nureddin etkili hamleler ile üstüne yürüyen Nusreddin’i yaraladı ve onu boğarak öldürdü. Selahaddin ve Süreyya ne kadar direnseler de daha fazla dayanamadılar ve Süreyya üç asker tarafından tutulurken Selahaddin Gabriel ile vuruştu. Bu sırada Gregor Selahaddin’i sırtından yaraladı. Yaralarına daha fazla dayanamayan Selahaddin yere yığıldı ve Gabriel Süreyya’yı götürmelerini Selahaddin’i ise yakmalarını emretti.

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Kuruluş Osman 3 ay önce Şikayet Et
    Dizi reytinglerde geri gidiyor. Yanlış başrol oyuncusu ve yanlış kadro seçimi gibi görünüyor. Saman alevi gibi hızlı girdi çabuk söndü. Gidişat pek iyi görünmüyor. Hayırlısı bakalım.
    Cevapla
  • Zafer 3 ay önce Şikayet Et
    Birazda tarihe sadık kalsanız trt ye hiç yakışmadı tarihin dışında uydurma konuları işlemek
    Cevapla
  • Birisi 3 ay önce Şikayet Et
    Uğur güneş bu gibi dizilerin rol adamı değil ama iyi bir lobisi var ikinci üçüncü rollerde oynayabilir bu yüzden diziyi izlemiyorum zletmiyorum
    Cevapla
  • zagor34 3 ay önce Şikayet Et
    dizi çok güzel lakin arka planda kılıç ile savaşanlar biraz daha gerçekçi olsalar iyi olur
    Cevapla
  • sultan 3 ay önce Şikayet Et
    emegi geçenlerin ömürlerine bereket çok güzeldi selahattin göz doldurmaya başladı tebrikler sultan nurettin harika bütün elamanlar çok iyi hepsini tebrikler ederiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha