Gündüz Gece, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle Niğde'de

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta, kültürel zenginlikleri, termal kaynakları ve yöresel lezzetleriyle Niğde'den evlere konuk oluyor.

Gündüz Gece, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle Niğde'de
Gündüz Gece, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle Niğde'de
GİRİŞ 27.01.2024 09:23 GÜNCELLEME 27.01.2024 09:23

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece", bu hafta patatesin diyarı Niğde'yi ekranlara taşıyor. Niğde'li hanımlarla türkü söyleyerek programına başlayan Kürşat, Alaeddin Tepesi olarak anılan bölgedeki Niğde'nin simgelerinden birisi olan Alaeddin Camii'ni gezdi. Sultan Alaeddin Keykubad adına Ahur Abdullah oğlu Zeyneddin Beşare Bey tarafından 1223 yılında Selçuklu döneminde yaptırılan Alaeddin Camii'nin öyküsünü dinleyen Kürşat, adeta tarihi bir yolculuğa çıktı.

Sonrasında Kürşat, Niğde'nin eşsiz lezzetleriyle donatılan sofradaki tüm yemeklerin isimlerini tek tek sordu ve izleyenleri için nasıl yapıldığına dair bilgi aldı. Kürşat, eğlenceli sohbetiyle yüzleri güldürürken bir yandan da tuffahiye yemeği, elma tatlısı, tabal peyniri, Niğde tava gibi birbirinden lezzetli yemekleri izleyenleri için tattı ve yapılışını bizzat ustalarından dinledi. Herkesi bu lezzet şölenine davet eden Kürşat, yöresel türkülerle programı noktaladı.

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!