RTÜK'ten reklam süreleri kararı...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir saatlik zaman diliminde yayınlanabilecek azami reklam süresinin 12 dakika olduğunu hatırlatarak, daha sıkı denetim süreci başlatma kararı aldıklarını bildirdi.

GİRİŞ 23.02.2024 11:35 GÜNCELLEME 23.02.2024 12:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, uzmanların son dönemde yaptığı incelemelerde ticari iletişim yayınlarının hem içeriği hem de süreleriyle ilgili mevzuatta yer alan hükümlerin ihlal edildiği tespit edildi.

YASAL OLARAK BİR SAATTE EN FAZLA 12 DAKİKA REKLAM OLMALI

Bir saatlik zaman diliminde yayınlanabilecek azami reklam süresinin 12 dakika olduğu hatırlatılan açıklamada, bazı medya hizmet sağlayıcıların bu süreyi aşarak hem rekabet ortamını zedelediği hem de kurallara uygun hareket eden muadillerine karşı haksızlık yapıldığı belirtildi.

SIKI DENETİM BAŞLIYOR

Bu tespitlerin ardından RTÜK, reklamlarla ilgili daha sıkı denetim süreci başlatma kararı aldıklarını açıkladı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Fatma 2 ay önce Şikayet Et
    Ben televizyon reklâmların 'dan değil internet teki reklamlar 'dan şikayetçiyim bir şey izlemeden yırtık dondan çıkar gibi çıkıyorlar hevesin kaçıyor
    Cevapla
  • Maho 2 ay önce Şikayet Et
    Ben ulusal TV kanallarını izlemiyorum. Çünkü reklamdan geçit yok. Hele haberleri ise takdire şayan. YouTube da belgesel izle daha iyi.
    Cevapla
  • Talha 2 ay önce Şikayet Et
    Sabah kahvaltı hazırlıyor annem hazırlık bitiyor kahvaltıdan kalkacağımız zaman reklam bitiyor. 40 dk. Reklam bitiyor reklam başlıyor. Tüm kanallar aynı anda reklam gösteriyor. Yemek kahvaltı dışında TV izlediğim yok izlenecek hiç birşey yok
    Cevapla
  • Mervecik 2 ay önce Şikayet Et
    Tv yi atalı 2 sene oldu internet yetiyor.
    Cevapla
  • Gül 2 ay önce Şikayet Et
    Reklamda kanal değişen bir ben olamam heralde, hiç tahammülüm yok reklamlara.. ayrıca hiçbir reklam beni etkilemiyor, reklama bakıpta ürün almıyorum.. yazık saçılan paralara.. reklama para yatıracaklarına indirim yapsınlar pazarladıkları ürünlere..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor