Gündüz Gece, tarihi dokusu ve lezzetli yöresel yemekleriyle Niğde'de

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve zengin mutfağıyla Niğde'den evlere konuk oluyor.

Gündüz Gece, tarihi dokusu ve lezzetli yöresel yemekleriyle Niğde'de
Gündüz Gece, tarihi dokusu ve lezzetli yöresel yemekleriyle Niğde'de
GİRİŞ 23.02.2024 17:46 GÜNCELLEME 23.02.2024 17:46

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece"nin bu haftaki adresi, kültürel zenginliği ve eşsiz lezzetleriyle Niğde oluyor. Yöresel türkülerle programa hareketli bir başlangıç yapan Kürşat, esnaf ziyaretiyle programa devam etti. Kelle söğüşün Niğde'den çıkma olduğunu iddia eden esnaf amcanın kendinden emin sözleri, Kürşat'ı etkilemeyi başardı. Esnaf ziyaretlerine devam eden Kürşat, balık ekmeği görünce kendinden geçti. Üzerine de Niğde'nin meşhur patatesinden yapılmış patatesli dondurmanın tadına baktı ve mest oldu. 

Kürşat, ev hanımlarının yaptığı ev yapımı böreğe sirke katıldığını görünce şaşkına döndü. Birbirinden lezzetli yemekleri ve tarifleri izleyenleriyle paylaşan Kürşat, tarihi eser ve yapıları da ziyaret etti. 10.yy'da yapılan Bizans eseri Gümüşler Manastırını inceledi ve izleyenleriyle önemli bilgiler paylaştı. 

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!