TRT’den 'Ramazan’da Bir Filistin Gecesi'

TRT, Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla konuşulmasını sağlamak, Gazze’de yaşanılan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla 22-23 Mart tarihlerinde TRT İstanbul Ulus Kampüsü’nde “Ramazan’da Bir Filistin Gecesi” etkinliği düzenliyor.

TRT’den 'Ramazan’da Bir Filistin Gecesi'
TRT’den 'Ramazan’da Bir Filistin Gecesi'
GİRİŞ 22.03.2024 11:25 GÜNCELLEME 22.03.2024 16:48

Filistin'deki soykırımı dünya genelinde farklı dillerde izleyicilere aktarmaya devam eden TRT Uluslararası Yayınlar, Filistin özelinde hazırlamış olduğu özel belgeselleriyle Ramazan ayını Filistin hikayeleriyle buluşturacak. Belgesellerin ilk gösterimleri, yönetmen ve saha gazetecileriyle yapılan sohbetlerle zenginleştirilen program, konukların katılımıyla iftar sofrasının etrafında Ramazan ve Filistin ruhunu yaşatacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve Filistin’in Türkiye Büyükelçisi Faed Mustafa’nın katılacağı etkinliğin birinci gününde ilk kez gösterilecek belgeseller arasında TRT Uluslararası Özel Haberler ve İçerikler departmanından tanınmış yönetmen Nawras Abu Saleh'in "Dijital İşgal" adlı belgeseli bulunuyor. Bu belgesel, İsrail'in Filistin işgalinin dijital yönünü ele alırken, AL Kassam'ın bu işgale karşı kurduğu gizli istihbarat servisi görüntülerini ve röportajlarını ilk defa izleyici ile buluşturuyor.

Programda gösterilecek bir diğer belgesel ise TRT Arabi'nin ürettiği "Tek Kurtulan" belgeseli. İsrail'in Gazze saldırıları sırasında ailesini kaybeden ve tek başına kalan farklı karakterlerin hikayelerini ele alan bu yapımın Gazzeli kameramanı Mustafa Thuraya, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırısında şehit oldu.  Etkinlikte ayrıca TRT World'ün yapım aşamasında olan belgesellerinin fragmanları da ilk kez davetlilere gösterilecek.

Gecenin sonunda ise TRT Uluslararası Özel Haberler ve İçerikler bölümünden ödüllü yönetmen Ensar Altay'ın Gazze'yi sanatsal bir bakış açısıyla ele aldığı çarpıcı belgesel çalışması "Şahit" izleyicilere sunulacak.

Etkinliğin ikinci gününde Siyonist karşıtı Yahudiler ve Eski Siyonistlerin anlatımıyla Siyonizmin bir devleti nasıl inşa ettiğini ele alan “Siyonizm: Bir Devlet Yaratmak” adlı belgesel ve TRT World’de 5 aydır her gün Gazze’den haber veren gazeteci Nizar Sadawi’nin günlük hayatını izleyen belgesel “Rafah: Tekinsiz Sığınak” gösterilecek. Gösterimler sonrası belgesellerin yönetmenleri tarafından “Filistin’i Anlatmak” üzerine bir panel gerçekleştirilecek.

  • 22 Mart 2024 Cuma / 17.00-21.30
  • 23 Mart 2024 Cumartesi / 15.00-20.15
  • TRT İstanbul Ulus Kampüsü
KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...