Bakü'de Türk filmleri heyecanı! Ücretiz izlenebilecek

7. Türk Filmleri Haftası Bakü, Sadık Ahmet Film gösterimi ile açılışını yaptı. 5 Haziran'a kadar sürecek hafta boyunca çok sayıda film ücretsiz izlenebilecek.

Bakü'de Türk filmleri heyecanı! Ücretiz izlenebilecek
Bakü'de Türk filmleri heyecanı! Ücretiz izlenebilecek
GİRİŞ 03.06.2024 11:48 GÜNCELLEME 03.06.2024 11:48

Açılışa  Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, TRT Bakü Koordinatörü Murat Akkoç, TİKA Bakü Koordinatörü Hayrettin Özçelik, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Selçuk Karakılıç, ATİB Genel Başkanı Mürsel Rüstemova’nın yanı sıra etkinlikte Türkiye'den aralarında Ozan Akbaba, Yasemin Baştan, Hakan Yonat, Ozan Uzunoğlu, Ahmet Selim Tuncer, Mustafa Cihat Durmuş, Hünkar Burhan Doğan ve İsmail Fidan'ın bulunduğu oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve sinemaseverler konuk olarak yer aldı.



Açılış gecesinde konuşma yapan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, "Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin haklı davasının simgeleşmiş ismidir. Davasına sonuna kadar sahip çıkanların, zulümlere boyun eğmeyenlerin her zaman zaferle sonuçlanan başarı hikayeleri olmuştur. Sadık Ahmet'i de böyle görüyoruz." dedi.

7. Türk Filmleri Haftasına onur konuğu olarak katılan, Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadıkahmet; “Kardeş ülke Azerbaycan'da, Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin lideri, merhum eşim Dr. Sadık Ahmet’in yaşamını anlatan “Sadık Ahmet” filminin gösteriminde sizlerle bir araya gelmek bizler için tarif edilemez bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Dr. Sadık Ahmet’in hayatı, bize birlik ve beraberliğin, vatan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Onun mücadelesi, her zaman bizlere rehber olacak ve Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesi devam edecektir. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu önemli günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği!” dedi.



Akabinde konuşmasını gerçekleştirmek üzere söz alan, Yerli Düşünce Derneği Başkanı, 26. ve 27. Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sözlerine “28 Mayıs 1918 yılında Mehmet Emin Resulzade tarafından kurulan Azerbaycan devletinin kuruluşunun 106. Yılını kutluyorum” diyerek başlayan Gündoğdu; “Bu yıl buraya Batı Trakya Türklüğünün mücadelesini veren, büyük devlet ve millet adamı Sadık Ahmet’in vermiş olduğu hak mücadelesini konu alan film gösterimi ile Türk Filmleri Haftasının açılışını gerçekleştiriyoruz.” diye devam etti.



Konuşmasını “Medeniyeti bir, kıblesi bir, toyu bir, kaderi bir, mezarı bir kardeşlerimiz ile birlikteliğimizi arttırarak güçlenmeye devam edeceğiz.” diyen Gündoğdu, tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

5 Haziran'a kadar sürecek hafta boyunca yönetmen Hakan Yonat'ın imzasını taşıyan "Sadık Ahmet"in yanı sıra "Son Akşam Yemeği", "Hayatla Barış", "Nefes: Yer Eksi İki" ve "Rafadan Tayfa: Hayrimatör" filmlerini ücretsiz izleyebilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mercedes 'Çin' tuzağına düştü! İşler berbat durumda
İşte FETÖ'de kavgaya sebep olan mal varlığı