Kadir İnanır’ın vasiyetinde yeni gelişme! Jülide Kural ilk kez konuştu

Kadir İnanır’ın tüm mal varlığını ve telif haklarını hayat arkadaşı Jülide Kural’a bıraktığı vasiyet tartışma yarattı. Yeğeni Levent İnanır vasiyete inanmadığını söylerken Kural'dan konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Kadir İnanır’ın vasiyetinde yeni gelişme! Jülide Kural ilk kez konuştu
Kadir İnanır’ın vasiyetinde yeni gelişme! Jülide Kural ilk kez konuştu
GİRİŞ 22.10.2026 15:03 GÜNCELLEME 22.10.2026 17:07

Yeşilçam yıldızı Kadir İnanır, 26 Haziran'da yaşamını yitirmesinin ardından mirası gündem oldu. İnanır'ın vasiyetinin okunacağı davanın 17 Aralık'a ertelenmesi sonrası yeğeni Levent İnanır hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

28 yasal mirasçısı bulunan İnanır'ın tüm mal varlığını, kendisiyle alakalı müze, vakıf gibi girişimlerle ilgili izinleri ve telif haklarını hayat arkadaşı Jülide Kural'a bıraktığı ortaya çıktı.

LEVENT İNANIR: O VASİYETE İNANMIYORUM

Bunun üzerine İnanır'ın kendisi gibi oyuncu yeğeni Levent İnanır da bahsi geçen vasiyete inanmadığını “Bu işin içinde bir iş var” diye açıkladı. Dayısının sağlık sorunları sebebiyle 2018 sonrası ağır ilaçlar kullandığını iddia eden İnanır, "Öyle çok özen gösterdiği yeğenleri vardı ki onlara bir kalem bile bırakmamış. Olacak iş değil” dedi.

İnanır'ın ardından usta oyuncunun bir başka yeğeni Gül Bakar ise dayısının kararına saygı duyduğunu ifade etti.

KURAL'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Tüm bu tartışmalar sürerken sessiz kalmayı tercih eden Jülide Kural'dan da ilk açıklama geldi. Gel Konuşalım'a açıklama yapan Kural, çok üzgün ve yasta olduğunu söyledi.

Bu konu ile alakalı konuşmak istemediğini ve tartışmalardan rahatsız olduğunu ifade eden Kural, yazılı bir açıklama yaptı.

"YALNIZCA VEFA MESELESİ DEĞİL"

Gözlerden uzak bir yaşam süren oyuncu Jülide Kural'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kadir İnanır'ın toprağa verilmesinin üzerinden henüz 4 ay bile geçmemişken, onun adına, emeğine, iradesine ve onuruna saygı göstermek yalnızca bir vefa meselesi değildir. Bu insani, ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur. Yaşamı boyunca savunduğu değerlere ve geride bıraktığı büyük emeğe gösterilecek saygının, her türlü tartışmanın üzerinde tutulması gerektiğine inanıyorum.”

Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında hapis talebi! Yazışmalar ortaya çıktıŞarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında hapis talebi! Yazışmalar ortaya çıktı

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB ve Yunanistan'a Libya tepkisi
Balkanlar üzerinden yeni sistem geliyor! 2 gün boyunca etkili olacak