Haber 7'yi devler ligine sokan etkenler

Haber 7 2010'un en çok beğenilen haber siteleri araştırmasında bir çok dev medya organını geride bırakarak az bir farkla ikinci oldu. Yaşar İliksiz ve Osman Ateşli, Haber 7'yi okurların gözünde başarılı kılan etkenleri anlattı.

GİRİŞ 08.01.2011 12:30 GÜNCELLEME 08.01.2011 12:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Yaşar İliksiz ve Yayın Koordinatörü Osman Ateşli konuk oldukları TV NET'in gece bülteninde, Yasin Erçağlıyan'ın sorularını cevapladı.

İnternet medyasının geleceği ile ilgili öngörülerin sıralandığı programda, Haber 7'nin 2010'da en beğenilen ikinci haber sitesi olması da masaya yatırıldı.

HABER 7 YAZIYORSA DOĞRUDUR

Haber 7 Yayın Yönetmeni Yaşar İliksiz, ANDY-AR'ın 2010'un 'en'leri araştırmasının internet siteleri kategorisinde, Hürriyet, Sabah ve Vatan gibi gazete destekli kurumların web sitelerini geride bırakarak, çok az bir farkla Milliyet'in ardından ikinci olan Haber 7'yi bu noktaya getiren etkenlerin başında, insanları ilgilendiren haberlere yer verilmesi olduğunun altını çizdi. İliksiz, "Biz insana hitap ediyoruz ve insanları ilgilendiren haberler veriyoruz. Haber 7'yi diğer internet siteleriyle kıyasladığımız zaman, bizim okurlarımız bize sadece haber okumak için giriyor. Haber 7 yazıyorsa doğrudur, yazmıyorsa şüphelenmek gerekir imajı oluştu. Bunun için de 8 senelik efor sarf ettik." dedi.

kullan
ANKETİN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ

ANDY-AR'A FACEBOOK'LA SAĞLAMA YAPTIK

"Türkiye'de gündem belirleyen medyanın arasında Haber 7 de yer alıyor. ABDY-AR'ın araştırması bunu ispatlamıştır. ANDY-AR, seçim ve referandum sonuçlarını rahmin eden bir şirket olarak güvenirliğini ispatladı. Araştırmayı Haber 7'nin Facebook sayfası doğruluyor. Haber 7, Facebook'da da en fazla kişinin takip ettiği ikinci haber sitesi." diye konuştu.

GÜVENİLİR HABER İÇİN TECRÜBE

Haber 7'nin 24 saat güncellenen bir haber sitesi olmasına dikkat çeken Yayın Koordinatörü Osman Ateşli personel hakkında bilgi verdi. Ateşli şunları kaydetti: "Haber 7'de aktif olarak çalışan 20 kişiyiz. 24 saat kesintisiz yayın yapıyoruz. Gece üç personelimiz var."

Haberlerin güvenirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Osman Ateşli bunun tecrübeyle olduğuna değinerek, "Haberinin doğru ve güvenilir olduğuna karar vermek tecrübeyle alakalı. Haberin gelişin kaynağı o güveni veriyor zaten. Haber 7'nin kendi muhabir ağının dışında 4 tane büyük ajansa abone" şeklinde konuştu.

"YANILTIRSAK ÖZÜR DİLİYORUZ"

Haber 7'nin en hızlı haber ver sitelerin başında olduğunu hatırlatan Yaşar İliksiz ise, sitesinin hiç bir medya organında yapılmayan bir erdemliliğini anlattı: "Gerçeği insanlara ulaştırırken bir de sorgulama gerekiyor. Biz bu sorgulamayı yaparken özür dilemekten hiç kaçınmadık. Türkiye'de ilk defa bir haber sitesi, gazetelerde de bu yok, 'Çok özür dileriz bu haberle yanılttık' diye hata yaptığımız haberler için dönüp özür diliyoruz. "

HABER 7'NİN YENİ TASARIMI NASIL OLACAK

Yasin Erçağlıyan'ın "İnternet gerçekten gazetenin yerini alaca mı, bir de IPad var. Bu konuda çalışmalarınız var mı?" sorusu üzerine Yaşar İliksiz, Haber 7'nin İPad sayfalarının hazırlandığını ve şu anda ithal olarak gelen cihazın Türkiye'ye tam olarak girmesiyle sayfayı aktif edeceklerini de kaydetti. IPhone ve cep telefonu sayfalarının da yayına hazır hale getirilmek üzere olduğunu belirten İliksiz, Haber 7'nin ara yüzünün de değiştirildiğini ve Şubat ayında yeni tasarımın görücüye çıkacağını söyledi.

Haber 7'nin yeni tasarımının nasıl olacağına ilişkin ip uçlarını ise Yayın Koordinatörü Osman Ateşli verdi. Yeni mizanpajda renklerin değişmeyeceğini ifade eden Ateşli şu bilgileri verdi: "Mizanpaj tamamen değişiyor. Yeni soluk getireceğiz. Haberlerin daha kolay bulunabileceği, daha estetik. İçerik olarak daha zengin bir Haber 7 olacak"

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 9
  • Murat Doğrusöz 14 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Haber 7,tarfsızlığınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum. Haber 7 nin beğenilmesinin en büyük nedeni her yorumcusuna ayrım yapmadan yaklaşması.Bakmayın arada bir akp nin borazanı diye yorum yapanlara.Eleştirilerine rağmen haber 7 den de ayrılmazlar.Çünkü yorumcusuna bu kadar tarafsız yaklaşan internet sitesi çok az.Birçok büyük !!! internet sitesine işlerine gelmeyen yorum yazında,yayınlanıyormu bakın.Bu acizin yayınlanmayan birçok yorumunu ispatlı şekilde kaydettim,ah bir açıklayabilsem.Tarafsızlığınıza devam,ama kalite konusunda yapacağınız daha çok şey var.
    Cevapla
  • bi-a 14 yıl önce Şikayet Et
    umduğum kadar büyük değilmişsiniz. dün bir konu gönderdim haber yapabilirmisiniz diye...hadi haber yapmanızı geçtim bilgilindirme maili yada telefonu bile gelmedi merak ediyorum acaba iletişimden gelen mesajları okumuyormusunuz yoksa geri dönme ihtiyacamı hissetmiyorsunuz... büyüklüğünüz nerde kaldı...okuyucunuzu ömensemiyormusunuz...
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 14 yıl önce Şikayet Et
    halkın sesi buradan yükseliyor. yorumcular iç seslerini duyurup tartışabiliyorlar. yorumlar benim için çok önemli. gazetecilerden çok yorumcuları merak ediyorum.
    Cevapla
  • yalnız kurt 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu siteyi takip etmemin iki sebebi var.. Bu siteyi takip etmemin iki sebebi var.1-akp şakşakçılarının yalanlarını ortaya çıkartmak...2-MHP ye karşı yapılan yalan ve haksız haberlere cevap vermek.
    Cevapla
  • yusufsaid 14 yıl önce Şikayet Et
    haber 7 forever. haber 7 hem kaliteli hem dürüst tarafsız ve ölçülü olduğu her zaman üst sıraları hakediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En çok kupa kazanan Türk hocalar! O isme çok şaşıracaksınız
Esenyurt'ta boşanma aşamasındaki eşinin ailesine kezzapla saldıran şüpheli tutuklandı