Erdoğan ile Altaylı'nın kedi hikayesi

Başbakan Erdoğan ile Hürriyet yazarı Fatih Altaylı arasında kedi polemiği başladı. Milliyet yazarlarına göre Erdoğan farklı söylüyor, Altaylı olayı çok daha değişik anlatıyor.

Erdoğan ile Altaylı'nın kedi hikayesi
Erdoğan ile Altaylı'nın kedi hikayesi
GİRİŞ 05.05.2005 09:10 GÜNCELLEME 05.05.2005 09:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hürriyet yazarı Fatih Altaylı'nın kızına hediye ettiği kedisi Cansu'yu Altaylı'nın talebi üzerine mi yolladığı, yoksa talep olmaksızın mı gönderdiği tartışma konusu oldu. Erdoğan'ın Başbakanlık Konutu'nda beslediği kedisi Cansu'nun akıbeti geçen hafta Milliyet yazarlarının Başbakan'ı ziyaretleri sırasında gündeme gelmişti.

Başbakan Erdoğan, Milliyet ekibine yaptığı açıklamada, Fatih Altaylı'nın kızı için Cansu'yu kendisinden istediğini, bunun üzerine görderdiğini söylemişti. Milliyet de Erdoğan'ın aktarımından yola çıkarak kedinin, talebi üzerine Altaylı'ya gittiğini yazmıştı.

Altaylı'nın çelişkisi

Altaylı, dün Hürriyet'teki köşesinde Milliyet'te çıkan bu haberi 'saçmalık' olarak nitelendirdi ve 'Bu saçmalığın nereden çıktığını bilmiyorum, ama Başbakan'ın söylemediğinden eminim. Çünkü doğru değil' diye yazdı. Bu durumda Başbakan'ın görgü tanıklarının önünde yaptığı açıklama ile Altaylı'nın kendi köşesinde hazır bulunmadığı bu konuşmayla ilgili yürüttüğü tahmin arasında bir çelişki ortaya çıktı.

Öte yandan Altaylı, aynı yazıda kedi olayıyla ilgili olarak bir sohbetlerinde Başbakan'ın kendisini bir geziye davet etmesi üzerine, 'Kızımın yaş günü var, gelemem' yanıtı verdiğini, Erdoğan'ın 'Kızına ne hediye aldın?' diye sorması üzerine, 'Kedi yavrusu istiyor' dediğini, bunun üzerine Başbakan'ın Cansu'yu gönderdiğini de yazdı. (Milliyet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma