8 Üniversite Öğretim Üyesi alımı yapacak! Hangi üniversiteler kadrolarını açıkladı?

8 Üniversite toplamda 66 Öğretim üyesi alım ilanı yayınladı. Yayınlanan ilan ile başvuru şartlarından tarihine kadar merak edilen tüm detaylar adaylara duyuruldu. İşte 2021 Öğretim üyesi alımı detayları...

8 Üniversite Öğretim Üyesi alımı yapacak! Hangi üniversiteler kadrolarını açıkladı?
8 Üniversite Öğretim Üyesi alımı yapacak! Hangi üniversiteler kadrolarını açıkladı?
GİRİŞ 26.03.2021 10:54 GÜNCELLEME 26.03.2021 15:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2021 Öğretim Üyesi alım ilanları tek tek yayınlanmaya devam ediyor. Yayınlanan son ilanlara göre 8 üniversite toplamda 66 Öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu. Adaylar 2547 sayılı Kanunun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğine  ve Üniversitenin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Ek Koşulları'ınca ilgili maddelerine göre ataması gerçekleştirilecek. Peki Öğretim Üyesi alımı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte üniversiteler tarafından yayınlanan ilan metinleri ve merak edilen tüm detaylar...

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Öğretim Üyesi alımı başvuru ve son başvuru tarihleri üniversiteye göre değişiklik gösteriyor. Başvuru tarihlerine aşağıda yer alan resmi ilan metinlerinden ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca adaylar son başvuru tarihine kadar üniversitelerin resmi internet sayfası üzerinden gerekli belgeler ile başvurmaları gerekiyor.

Başvuru Şartları Neler

1-657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak 

2-Merkezi sınav (ALES) muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir. 

3-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir 

4-Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

Hangi Üniversiteler Öğretim Üyesi Alımı Yapacak?

8 Üniversite farklı fakültelerde görevlendirmek üzere Öğretim Üyesi alımı yapacak. Başvuru detaylarına aşağıda yer alan resmi ilan metinleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR 2
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    KİŞİYE ÖZGÜ DEMEKLE NE DEMEK YANİ TERÖR SEVİCİLERİDEMİ ALINSIN KESİNLİKLE KESİNLİKLE GEÇMİSİ KİŞİLİĞİ İNSANLIĞI TÜRKLÜĞÜ ÖN PİLANDA TUTULSUN GÖRÜYORUZ ÖĞRETİM ÜYELERİNİ ASLINDA ONLARDA BİR MEMUR GİBİ AMA DEVLETİN ÜSTÜN OLMAYA ÇALIŞMAK VE TERÖR EYLEMLERİNE DESTEK VERE ÇOK ÖĞRETİM ÜYESİ VAR bu konuda çok dikkatli olmak lazım
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Kişiye özgü kadro çıkarıldıysa alınacaklar belli demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...