MEB 20 bin Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavları ne zaman?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuruları bugün (26 Mart) tarihinde sona eriyor. 2021 öğretmen ataması için başvuru yapan adaylar sözlü sınav tarihlerini araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) atama takvimini duyurdu. Öğretmen adaylarının sözlü sınava girecekleri merkezler 3 Mayıs’ta ilan edilecek. İşte sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları ne zaman? sorusunun yanıtı..

MEB 20 bin Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavları ne zaman?
MEB 20 bin Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavları ne zaman?
GİRİŞ 26.03.2021 10:30 GÜNCELLEME 26.03.2021 11:04

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl çeşitli branşlarda 20 bin öğretmen alımı gerçekleştirecek.  Ön başvuru ve tercih başvurusu olmak üzere iki aşamada yapılacak. Öğretmen ataması sürecinde ilk  başvurular 26 Mart’ta sona eriyor. İlkatama.meb.gov.tr adresinden  işlem yapan adaylar sözleşmeli öğretmenlik  sözlü sınav tarihlerine odaklandı. MEB sözleşmeli öğretmenlik atama takvimini açıkladı. Adayların sözlü sınava katılacakları sınav merkezleri 3 Mayıs’ta duyurulacak. Karantina nedeniyle sınava katılamayan ve başvuru yapamayan adaylara ek sınav yapılacak. Öğretmen adayları sonuçlara itiraz edebilecek. Peki 2021 sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları ne zaman? İşte atama takvimi!

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Takvimi Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı takvime göre ön başvuru ve  sözlü sınav merkezi tercihlerinin alınması 15-26 Mart tarihleri arasında yapılacak. Takvime göre işlemler bugün sona erecek. 

Adayların sözlü sınava katılacakları sınav merkezleri 3 Mayıs’ta açıklanacak. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları ise 17 Mayıs-06 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İşte detaylı Sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi;

Sözlü sınav sonuçlarının ilan edilmesi 8 Temmuz,

Öğretmen alımı sözlü sınav sonuçlarına itirazların alınması 12-16 Temmuz,

İtirazların sonuçlandırılması 2 Ağustos,

Atama tercihlerinin alınması 01-06 Eylül,

Atama sonuçlarının açıklanması 8 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınavları Nasıl Yapılacak?

Sözlü sınavlarda öğretmen adaylarının eğitim bilimleri, genel kültür, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği, muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Adayların sözlü sınavda nüfus cüzdanı T.C Kimlik Kartı veya süresi dolmamış pasaportlarını yanında bulundurmaları gerekmektedir. 

Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranına” işlenecek. Sınav sonucunda 60 (altmış) ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkı elde edecek. Sonuçlar e- Devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifreyle sorgulanabilecek. Sınav sonuçlarına adaylar, sınav merkezi olan İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden itiraz edebilir.

Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sözlü sınavda 60 puan ve üzeri alan adaylar en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilir. Kurum tercih başvurularını kişisel e- devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet üzerinden alınacak olup adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir kuruma başvuru yapmayacak.

Atamalar Nasıl Yapılacak?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihler de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda yapılacak. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü, bunun da eşit olması durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, eşitliğin devamı durumunda ise yaşı büyük olana öncelik tanınır. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, e-devlet sistemi üzerinden yayınlanacak olup adaylar sonuçları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!