Zamlı memur maaşları Temmuz'da kaç TL olacak? Enflasyon oranlarına göre memur maaş zammı...

Toplu sözleşme gereği 2021’in Temmuz ayında memurların ikinci zammı belli olacak. Kamuda çalışan memur, işçi ve memur emeklisinin gözü kulağı yapılacak olan zam oranında. İşte memurlara yapılması beklenen Temmuz zam oranları...

Zamlı memur maaşları Temmuz'da kaç TL olacak? Enflasyon oranlarına göre memur maaş zammı...
Zamlı memur maaşları Temmuz'da kaç TL olacak? Enflasyon oranlarına göre memur maaş zammı...
GİRİŞ 28.05.2021 09:02 GÜNCELLEME 28.05.2021 09:02
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Memura 2021 Temmuz zamları için geri sayım başladı. Kamuda çalışan memur, işçi ve memur emeklileri için yılın ikinci yarısına ait enflasyon oranında maaşlarına zam yapılacak. Hükümet adına görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin yürütecek. İlk görüşmeler kamu işçilerinin 2021-2022 zammı için Türk-İş ve Hak-İş ile gerçekleştirilecek.

 Zamlı Maaşlar Temmuzda Belirlenecek!

Hükümet adına görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin yürütecek. İlk görüşmeler kamu işçilerinin 2021-2022 zammı için Türk-İş ve Hak-İş ile gerçekleştirilecek.

Konfederasyonların mali ve sosyal hakları içeren taleplerini Bakanlığa sunmasıyla pazarlık süreci başlıyor. Kurulan komisyonlar ile üye sendikalarının görüşleri toplanarak mali ve sosyal hakları içeren ortak taleplerini hazırladı.

Enflasyon Yüzde Kaç Çıkmıştı?

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, nisan ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 13,70, yurt içi üretici fiyatları yüzde 19,44 arttı.

  • Aylık bazda TÜFE yüzde 1,68, Yİ-ÜFE yüzde 4,34 artış kaydetti.

  • TÜFE, nisanda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 5,45, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,14 yükseldi.

  • Yİ-ÜFE ise Aralık 2020'ye göre yüzde 12,91, geçen yılın nisan ayına göre yüzde 35,17 artış gösterdi.

Enflasyon Geçen Yıla Oranla Ne Kadar Oldu?

TÜFE'de yıllık bazda en yüksek artış yüzde 29,31 ile ulaştırma grubunda görüldü. Ulaştırmayı yüzde 22,27 ile ev eşyası ve yüzde 19,2 ile sağlık izledi.

Nisan 2020'ye göre artışın düşük olduğu ana gruplar sırasıyla yüzde 3,6 ile alkollü içecekler ve tütün grubu, yüzde 9,05 ile haberleşme, yüzde 10,21 ile eğitim ve yüzde 11,03 ile giyim ve ayakkabı olarak belirlendi.

Nisanda, endekste kapsanan 415 maddeden 92'sinin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 42'sinin ortalama fiyatında değişim olmadı. 281 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.

Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Tüm bu görüşme ve maratonun neticesinde yaklaşık 10 milyon işçi, memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranları ve zamlı maaşları ortaya çıkmış olacak.

YORUMLAR 18
  • Eda 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmetli maasi ogretmen maasina yetismis .bizler de bayram ikramiyesi istiyoruz
    Cevapla
  • Dürüst olmak gerek 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmetli maaşı 3800 tl öğretmenin maaşı endusuk 4500tl bu arada hizmetli memur her isi yapıyor yeri geliyor tuvelet temizliyor Eda hanim hizmetlinin yaptığı işi yap deseler size 7bin tl maaş vereceğiz deseler yapar misin
    Cevapla
  • Eda 2 yıl önce Şikayet Et
    ZAM YERINE HER AY MAASIMIZDAN KESINTILER OLMASA yeter
    Cevapla
  • Ali ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    zama gerek yok gıdaya el atın yeter 81 ili kapsayan gıda çeşitlerin fiyatlarını sabitleyin gerekirsede fiyat belirleyici bakanlık kurun fırsatcılara göz actırmayın bir kuruş pahalıya satıyorsa bütün mal varlıgına el koyup rushatlarını ıptal edin
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Satıcıların gözü doymadığı sürece enflasyon düşmezzz
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    memur zam istemiyor.Memur maaşının yaşam standardında olmasını istiyor.Ekmek 5 tl- maaş 10.000 olsa ne çıkar.Ekmek 0.50 kuruş, maaş da ona göre olsun istiyor.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki asgari ücretli ne yapsın sen isyan etmişinde bi haline şükret be Şükürsüz kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor