Meteoroloji Genel Müdürlüğü 50 KPSS puanı ile personel alımı! Başvuru için yarın son gün

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) en az 50 KPSS puanı ile sözleşmeli personel alım ilanı yayınladı. Merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 89 adet Mühendis ve 11 adet Büro Personeli toplamda 100 kişilik istidam sağlayacak olan kurum bugün itibari ile ÖSYM üzerinden başvuruları toplamaya başladı. İşte MGM ÖSYM başvuru ekranı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 50 KPSS puanı ile personel alımı! Başvuru için yarın son gün
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 50 KPSS puanı ile personel alımı! Başvuru için yarın son gün
GİRİŞ 01.11.2021 10:27 GÜNCELLEME 01.11.2021 10:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında 100 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. 06 Eylül 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Lisans) girmiş olan adayların sınav sonuçları esas alınarak yapılacak olan atama ile 89 adet Mühendis ve 11 adet Büro Personeli unvanında olmak üzere 100 sözleşmeli personel istidamı sağlanacak. İşte MGM 2021 sözleşmeli personel alımı detaylar...

Altın fiyatları düşüş geldi! 1 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...Altın fiyatları düşüş geldi! 1 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...

Mazota (Dizel) ve LPG'ye indirim geldi mii? 1 Kasım güncel akaryakıt pompa fiyatlarıMazota (Dizel) ve LPG'ye indirim geldi mii? 1 Kasım güncel akaryakıt pompa fiyatları

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alım başvuruları ÖSYM’nin internet sitesinde 27.10.2021 tarihi itibariyle yayınlayacağı KPSS-2021/8 Tercih Kılavuzu ile başlayacak. Adaylar 2 Kasım 2021 tarihi saat 23.59'a kadar tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaparak başvurularını tamamlayabilecek.

ÖSYM BAŞVURU EKRANI
TERCİH KILAVUZU

Tercih Yapılabilecek Pozisyonlar

Başvuru Şartları Neler?

  • Başvuru yapacak adaylarda, öğrenimle ilgili koşullar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesindeki genel şartlar aranır.

  • Daha önceden kurumumuzda çalışırken kurumumuzca iş akdi fesih edilenlerle, kendi isteği ile görevinden istifa edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

  • KPSS (B) grubu sınavlardan lisans mezunları için 2020 KPSSP3, ön lisans mezunları için 2020 KPSSP93, lise mezunları için ise 2020 KPSSP94 puanı esas alınacaktır.

  • Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu sonradan tespit edilenler ile başvuru sonrası istenilen belgeleri ibraz etmeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, sözleşmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. E- Üniversitemiz gerekli durumlarda ilanın her aşamasında iptal ve/veya değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Özel Başvuru Şartları Neler?

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvanlar itibariyle aşağıdaki şartların taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili aşağıdaki bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamaları mümkün bulunmamaktadır.

2.2.1. Sözleşmeli Personel olarak istihdam edileceklerde aranacak genel şartlara ilave olarak;

a) Mühendis pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği nitelik kodlarının ve mezuniyet alan bilgilerinin açıklamasında yer almaktadır.
b) Büro Personeli pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği nitelik kodlarının ve mezuniyet alan bilgilerinin açıklamasında yer almaktadır.
c) Sağlık bakımından Mühendis ve Büro Personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.
d) KPSS’ye girmiş 2020-KPSS Lisans sınavında KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

2.2.2. Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.

2.2.3. Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Büro Personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak. Yukarıda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar, tercih süresi içinde tercih kılavuzunu inceleyebileceklerdir. Adaylar, koşullarını karşıladıkları pozisyonlar için sıraya koydukları tercihlerini internet yoluyla yapacaklardır. Yukarıda belirtilen şartları taşımayanların, müracaatları halinde ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılsa dahi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından atama işlemleri yapılmayacaktır.

Yerleştirme Ücreti Ne Kadar?

Tercihlerini tamamlayan adaylar ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yerleştirme ücretini kolaylıkla yatırabilecek. Yerleştirme ücreti ise başvuru kılavuzunda 25 TL olarak belirtiliyor.

İşte yerleştirme ücretini yatırabileceğiniz bankaların listesi ve detaylar;

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

YORUMLAR 2
  • Gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    dayısı amcası olan yaşadı
    Cevapla
  • ..... 2 yıl önce Şikayet Et
    İşletme-Maliye programı hangi üniversitede tek bir bölüm olarak okutuluyor da bunu şart olarak koyuyorlar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar