AFAD KPSS 60 puan ile 1.101 personel alımı! Başvuru ne zaman sona erecek?

AFAD KPSS 60 puan ile arama ve kurtarma teknisyeni alım ilan yayınladı. Türkiye'nin farklı illerinde istidam edilecek adaylara, başvuru şartlarından tarihine kadar merak edilen tüm detaylar belirtildi. İşte 2021 AFAD sözleşmeli personel alımı resmi ilan metni...

AFAD KPSS 60 puan ile 1.101 personel alımı! Başvuru ne zaman sona erecek?
AFAD KPSS 60 puan ile 1.101 personel alımı! Başvuru ne zaman sona erecek?
GİRİŞ 05.11.2021 17:32 GÜNCELLEME 05.11.2021 17:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 1.101 arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapacağını açıkladı. 2021 yılının sonuna yaklaştığımız bugünlerde rekor seviyede istidam adımı atan kurum, personelleri Türkiye'nin farklı illerinde ve taşra teşkilatlarında görevlendirecek. Kurum ayrıca adaylardan en az 60 KPSS puan şartı arıyor. İşte 2021 AFAD personel alımı detayları..

Altın fiyatları yeniden fırladı! 5 Kasım güncel Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik...Altın fiyatları yeniden fırladı! 5 Kasım güncel Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik...

Benzin, LPG ve Mazota (Dizel) indirim gelecek mi? Güncel akaryakıt pompa fiyatlarıBenzin, LPG ve Mazota (Dizel) indirim gelecek mi? Güncel akaryakıt pompa fiyatları

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personel alımı başvuruları 18 Kasım 2021 saat 10.00 itibari ile başlayacak. 27 Kasım 2021 tarihi saat 17.00 itibari ile sona erecek.

Adaylar gerekli belgeler ile başvuru süresi içerisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvurularını online olarak tamamlayabilecek. 

Başvuru Şartları Neler?

2.1. 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, şartlarını taşımak.

2.2. Sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla 30 (otuz) yaşından gün almamış olmak.

2.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

2.4. Ortaöğretim düzeyinde başvuran adaylar için; mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Tablo-3’de belirtilen alanları ve dalları ile bunlara denkliği kabul edilen dallarından mezun olmak.

2.5. Ön lisans düzeyinde başvuran adaylar için mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak kaydıyla; ön lisans düzeyinde öğretim veren kurumların “Acil Durum ve Afet Yönetimi veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” programları ile bunlara denkliği kabul edilen programlarından mezun olmak.

2.6. Tablo-3 ve Madde 2.5.’de belirtilen mezuniyet alanları dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2.7. ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve ortaöğretim mezunları için KPSSP (94) puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla; her il için ayrı ayrı belirtilen sayı ve öğrenim durumuna göre ilan edilen pozisyon sayısının 4 (dört) katı adayın içerisinde bulunmak. Başvuran adaylardan her il için belirlenen sayıda ve öğrenim durumuna göre en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da sınava girmeye hak kazanacaktır.

2.8. Adaylar sadece bir il için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sınava katılacağından, birden fazla il veya nitelik (öğrenim) için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2.9. En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

2.10. Tartılma ve ölçülme çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.60 metre, en fazla 1.90 metre, kadınlarda ise en az 1.55 metre, en fazla 1.80 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.

2.11. Fiziksel, ruhsal, görsel ve işitsel engelli olmamak.

2.12. Her türlü coğrafyada, fiziki koşulda ve iklim şartında arama ve kurtarma görevini yapmaya, her türlü vasıta ile seyahat etmeye herhangi bir engeli olmamak.

2.13. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.

2.14. Kamu kurum ve kuruluşlarında “4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların son başvuru tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

Maaşlar Ne Kadar Olacak?

AFAD Arama ve Kurtarma Teknisyeni maaşları ilan ile belirtildi. İşte 2021 maaşları;

a) 5 yıldan az olanlar: 4.340,00 TL
b) 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar: 4.375,00 TL
c) 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar: 4.410,00 TL
ç) 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar: 4.450,00 TL
d) 20 yıldan fazla olanlar: 4.615,00 TL

RESMİ İLAN METNİ

YORUMLAR 7
  • yusuf kılınç 2 yıl önce Şikayet Et
    mesleki teknik anadolu lisesi - yenilenebilir enerji mezunları başvuru yapabilirmi denlik ten kasıt bumu
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyüklerim afad büro memuru alımı yapacaktı ne olur lütfen yaş sınırında kolaylık sağlayın ben 2021 kpssden tercih yapamazmıyım lütfen duyun sesimizi iş bulamıyoruz geçinemiyoruz lütfen
    Cevapla
  • Fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı 40 olsun bari bu nedir ya
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık 30 yaş bu yaş sınırı ne ya anlamadım.bekcide aldınız yaş sınırı koyddunuz.herswyse yaş ozaman millet olsun
    Cevapla
  • mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    bu maaş nedir ya yazık adamlara canlarını ortaya koyuyolar sonuç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...