POMEM 28. dönem başvuruları ne zaman? Polis olma şartları, maaşı ve tüm merak edilenler...

Polis adayları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı’nın başvuru süreci için gözler İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. Sıradaki polis alımları 28. Dönem POMEM sürecinde yapılacak. Peki POMEM polis alımı ne zaman yapılacak?

POMEM 28. dönem başvuruları ne zaman? Polis olma şartları, maaşı ve tüm merak edilenler...
POMEM 28. dönem başvuruları ne zaman? Polis olma şartları, maaşı ve tüm merak edilenler...
GİRİŞ 20.12.2021 09:00 GÜNCELLEME 20.12.2021 09:06

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Polis Akademisi Başkanlığına 28. dönem kapsamında (POMEM) polis alımı yapılacak. Uzun süredir beklenen alımlar hakkında araştırma yapan adaylar ‘’28. dönem POMEM başvuruları ne zaman’ sorusuna yanıt arıyor. İşte son gelişmeler…

POLİS NASIL OLUNUR?

Polis olmak isteyen kişilerin bir takım şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Polis olmak için yazılı, sözlü ve fiziksel olmak üzere üç farklı sınava girilmesi gerekmektedir. Polislik sınavına girmek için ise en az lise mezunu olunması gerekir.

Üniversite sınavından belirlenen barajı geçmek de polis olmak için gerekli bir şart olarak ifade edilebilir. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından her sene açıklanan tarih aralığında sınavlara başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru esnasında istenilen evrakların ise eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekmektedir.

28. DÖNEM POMEM BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Yayınlanan kılavuz bilgisi ile adaylar alım sürecinde sözlü, yazılı mülakat sınavı ve fiziki parkur sınavlarından başarılı oldukları takdirde müracaat işlemlerini tamamlayacaklar. 28. dönem POMEM başvurularının yeni yılın ilk ayı içerisinde yayınlanması öngörülüyor.

2021 POLİS MAAŞI NE KADAR?

Güncel polis memurunun maaşı 7.431 TL'dir. Son enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2022 polis maaşları da belli olacak.

POLİS OLMAK İÇİN İZLENMESİ GEREKEN YOL

Ülkemizde polislik eğitimi veren üç farklı okul bulunmaktadır. POMEM (Polis Mesleki Eğitim Merkezi), PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) ve PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) olarak ifade edilebilir. Her okulun öğrenci almak için kendi belirlediği bir takım kriterler bulunmaktadır. Polis olmak isteyen kişilerin eğitimi en az lise düzeyinde olmalıdır. Lise mezunlarının PMYO giriş sınavlarına girmeye hak kazandıklarını söylemek mümkündür.

Üniversite mezunu olan kişilerin polis olmaları için ise KPSS şartı bulunduğunu söylemek mümkündür. Üniversite mezunu olan kişilerin POMEM ve PAEM sınavlarına girişleri de mümkün olmaktadır. Okuduğunuz bölümlerin polislik seçiminde bir fark oluşturmadığını söylemek de mümkündür. Polis olmak isteyen kişilerin kilolarının ve boylarının 18-27 orantısına sahip olması gerektiği de söylenebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!