Emeklisi bayram ikramiyesi 4 bin TL mi olacak? Bağ-Kur, SSK ve Memur emekli ikramiye ödemesi ne zaman ?

SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklisi vatandaşlar 2022 bayram ikramiyesi için gün saymaya başladı. Geçtiğimiz yıl 100 TL zam ile 1.100 TL'ye yükselen emekli bayram ikramiyesinin bu yıl 2. bin TL'ye yükselmesi bekleniyor. İşte bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemesine dair merak edilen yeni gelişmeler...

Emeklisi bayram ikramiyesi 4 bin TL mi olacak? Bağ-Kur, SSK ve Memur emekli ikramiye ödemesi ne zaman ?
Emeklisi bayram ikramiyesi 4 bin TL mi olacak? Bağ-Kur, SSK ve Memur emekli ikramiye ödemesi ne zaman ?
GİRİŞ 23.02.2022 09:31 GÜNCELLEME 23.02.2022 09:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Emekli bayram ikramiyesi için konuşulan zam beklentisi tüm vatandaşları heyecanlandırmaya başladı. Bilindiği üzere emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban bayramı öncesinden emekli ikramiyesi ödemesi gerçekleştiriliyor. 1.000 TL olarak ödemesi gerçekleştirilecek ikramiyeler geçtiğimiz ay 100 TL zamlanarak 1.100 TL olarak hesaplara aktarıldı. Şimdi ise yeni Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar sonrası bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı veya zam yapılıp yapılmayacağı bu yılın en çok merak edilen konuları arasında yerini aldı. İşte emeklileri yakından ilgilendiren konuya ilişkin merak edilen detaylar...

Altın Fiyatları hızla yükseliyor! 22 Şubat Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik, Alış Satış FiyatlarıAltın Fiyatları hızla yükseliyor! 22 Şubat Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik, Alış Satış Fiyatları

Emekli Bayram İkramiyesi 4.000 TL Olacak Mı?

Yeni yıl zamları ile birlikte 2022 emekli bayram ikramiyelerinde büyük ölçüde artış beklentisi gündeme geldi. Ortaya atılan iddialara göre ise bu yıl emekli ikramiyelerine yüzde 100'e yakın bir artış yapılması bekleniyor. Ramazan Bayramı'nda 2 bin, Kurban Bayramı'nda 2 bin TL olmak üzere toplamda 4 bin TL ödemenin SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklisi vatandaşların hesaplarına aktarılacağı ifade ediliyor.

Ramazan Bayramı'na 2 ay gibi bir süre kaldı. Söz konusu zamma ilişkin ise henüz resmi kaynaklar tarafından bir açıklama yapılmadı. Söz konusu açıklamanın yapılması ile birlikte tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

2022 Bayram İkramiyesi

2022 Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatırılacak?

Her yıl olduğu gibi bu yılda emekli bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesindeki hafta TC kimlik numarasının son hanesine göre banka hesaplarına aktarılacak.

Kimler Emekli İkramiyesi Alabilecek?

  • Tüm SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile ölüm aylığı alanlar,

  • Şehit ve gazi yakınları,

  • Harp malullüğü aylığı alanlar,

  • Geçici köy korucuları,

  • Şampiyon sporcular,

  • Gaziler ve terörden zarar görüp aylık alanlar bu haktan yararlanabilecekler.

 

Emekli

 

2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

2022 Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayıp 4 Mayıs 2022 Çarşamba gününe kadar sürecek. Ramazan Bayramı Arifesi ise 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geliyor.

2022 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2022 Kurban Bayramı 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayıp 12 Temmuz 2022 Salı gününe kadar sürecek. Kurban Bayramı  Bayramı Arifesi ise 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk geliyor.

YORUMLAR 6
  • mavera 2 yıl önce Şikayet Et
    Evvela 2000 den sonra emeklilerin intibak yasasını çıkarmaları gerekiyor.Burada bir adaletsizlik sözkonusu.ortalama sgk emeklileri açlık sınırının altında maaş almakta.
    Cevapla
  • 1616 2 yıl önce Şikayet Et
    Engellilere de verseler keşke ☹️
    Cevapla
  • Mehmet.. 2 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanda 300 euro civarı her engelliye maaş veriliyor ister çalışsın ister çalışmasın.. asgari ücret oranında sosyal yardım yapılması şart.
    Cevapla
  • Çok Mağduruz 2 yıl önce Şikayet Et
    SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinde, Normalde Prim arttıkça maaşında artması lazım fakat Prim arttıkça Maaşlar düşüyor. Acilen bu Aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • lllll 2 yıl önce Şikayet Et
    hazinede para yok nereden verecek zaten paranın çoğunu dörder , beşer , hatta onar tane devletten maaş alanlara önce para yatacak ki kalırsa emekliyi düşünürüz 2000 değil de 1300 filan yaparız
    Cevapla
  • TüremişEYT 2 yıl önce Şikayet Et
    gerek yok göçmen kardeşlerinize verin bayram gidiş dönüşlerinde lazım olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor