MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci...

Milli Savunma Üniversitesi tarafından başvuruları alınan askeri öğrenci alımları için tercih işlemleri sona erdi. Tercih sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci...
MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci...
GİRİŞ 25.05.2022 09:28 GÜNCELLEME 25.05.2022 09:40

Binlerce adayın merakla beklediği MSÜ 2022 tercih sonucu için gözler Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesine çevrildi. Geçen yıl MSÜ tercih sonuçları haziran ayında açıklanmıştı. Tercih sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresinden ilan edilecek. Peki, 2022 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
 
2022 MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçtiğimiz yıl Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemlerini 30 Nisan- 19 Mayıs tarihleri arasında alınmıştı. Tercih sonuçları ise 11 Haziran 2021 tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl ise sonuçların Haziran’ın ilk haftasında açıklanması bekleniyor.
 
YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday Asb.MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek