Adalet Bakanlığı ATK kamu personeli alım ilanı! Başvuru kılavuzu ve şartları...

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Merkez ve Taşra Teşkilatında sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere 221 memur alımı yapacak. Başvurular 18 Temmuz 2022 günü saat 10:00'da başlayıp, 29 Temmuz Cuma günü saat 23:59 itibariyle sona erecektir.

Adalet Bakanlığı ATK kamu personeli alım ilanı! Başvuru kılavuzu ve şartları...
Adalet Bakanlığı ATK kamu personeli alım ilanı! Başvuru kılavuzu ve şartları...
GİRİŞ 08.07.2022 14:47 GÜNCELLEME 08.07.2022 14:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu’na 2020 yılı KPSS puanı ile memur alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların 70 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Peki Adalet Bakanlığı başvuru şartları neler?

ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIM KADROLARI

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 

  2. Son başvuru günü olan 29 Temmuz 2022 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.) Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) 

  3. Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 

  4. 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 

  5. 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 

  6. Kamu haklarından mahrum olmamak, 

  7. Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak. 

  8. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular 18 Temmuz 2022 günü saat 10:00'da başlayıp, 29 Temmuz Cuma günü saat 23:59 itibariyle sona erecektir.

Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adli Tıp Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar her bir kadro için yalnızca bir başvuru yapabileceklerdir. 

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başvuruda bulunan ve başvuruları kabul edilen adayların KPSS P3, KPSS P93 ve KPSS P94 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralama yapılacaktır. Bu sıralama sonucunda ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı kadar sıralamada yüksek sırada bulunan aday, sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaş şartı kaldırılsın Güvenlik Bekçi Polis Asker alımları dışında Yaş şartı kaldırılsın 60 yaşında emekli olacağını düşünürsek Kamuda memur işçi alımlarında yaş şartı 45 olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler