KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2022 memurluk sınavı sonucu için dikkat çeken tarih!

Üniversitelerin dört yıllık bölümlerinden mezun olan veya son sınıfta olan öğrenciler KPSS lisans oturumlarına katılıyor. 31 Temmuz itibarıyla KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ile Eğitim Bilimleri, sınavları düzenlenecek. Yüz binlerce adayın müracaat ettiği memurluk sınavında sonuçların açıklanacağı tarihler ise merak konusu oldu. ÖSYM 2022 sınav sonuç takvimini yayınladığı kılavuz ile duyurmuştu. Peki 2022 KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2022 memurluk sınavı sonucu için dikkat çeken tarih!
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2022 memurluk sınavı sonucu için dikkat çeken tarih!
GİRİŞ 31.07.2022 14:53 GÜNCELLEME 31.07.2022 14:53

KPSS lisans sınavı oturumları 31 Temmuz itibarıyla yapılmaya başlandı. Kamu kadrolarındaki açık kadrolara yerleşebilmek için çaba sarf eden adaylar sınav sonuçlarına göre ilanlara müracaat edecek. Sınav sonuç ekranında adayların Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarından elde ettikleri puanlar görüntülenebilecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, her sınavın başvuruları için yayınladığı kılavuzda, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi de duyuruyor. Bugün sınava katılan adayların cevabını en çok merak ettiği soruların başında 2022 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? yer alıyor. İşte KPSS sınav sonuç tarihi...

KPSS sınav yorumları: 2022 Memurluk sınavı GK-GY sınavı kolay mıydı zor muydu?KPSS sınav yorumları: 2022 Memurluk sınavı GK-GY sınavı kolay mıydı zor muydu?

2022 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek ile Eğitim Bilimleri sınavları 31 Temmuz'da düzenlenecek. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre sınav sonuçları 2 Eylül tarihinde ilan edilecek. Adaylar girdikleri oturumlardan elde ettikleri sınav sonuçları yani puanları sınav sonuç ekranında öğrenebilecekler.

KPSS sonuçları, her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden adayların erişimine açılacak. Sınav sonuç ekranında adayların katıldıkları oturumlardaki doğru ve yanlış cevap sayıları ile puanları yer alacak.

ÖSYM'nin paylaştığı bilgiye göre KPSS sonuçları, basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Adaylar ösym.sonuc.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sorgulama işlemleri gerçekleştirecek.

Sınavınız Geçersiz Sayılabilir

KPSS sınavlarında adil bir değerlendirme işlemi yapılabilmesi için ÖSYM tarafından bazı kurallar uygulanmaktadır. Adayların bu kurallara kesin olarak uyması gerekmektedir. Kurallara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılmaktadır.

ÖSYM'nin yayınladığı kılavuza göre sınava atanılan salonda, sırada girilmesi, sınav giriş belgesinin görevlilere teslim edilmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım edilme girişiminde bulunulması, salonda sınav kurallarına uyulmaması gibi durumlarda sınav geçersiz sayılacak. Geçersiz sayılan sınavlarda adayların puanları hesaplanmayacak. Dolayısıyla sınav sonuç ekranında sonuçlar görüntülenmeyecek.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar