Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları: 2022 MEB öğretmen ataması canlı izle

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercihleri geçtiğimiz günlerde almıştı. Atama sonuçları sözlü sınav puanı dikkate alınarak gerçekleştirilecek. MEB'den yapılan açıklamada öğretmen atamalarının yarısının İstanbul'a yapılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde öğretmen atamaları gerçekleştirilecek. Peki sözleşmeli öğretmen atama sonuçları nasıl sorgulanır? İşte e-Devlet sonuç görüntüleme ekranı...

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları: 2022 MEB öğretmen ataması canlı izle
Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları: 2022 MEB öğretmen ataması canlı izle
GİRİŞ 01.09.2022 11:38 GÜNCELLEME 01.09.2022 13:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sözleşmeli öğretmenlik atama kura sonuçları için nefesler tutuldu. Temmuz ayı içerisinde başlayan öğretmen atama süreci bugün sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 27-31 Ağustos tarihleri arasında alınan tercih sonuçları 1 Eylül tarihinde açıklanacak. Bakan Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada atama işlemlerinde branş olarak okul öncesi eğitime ağırlık verileceğinin altını çizmişti. Atama işlemlerinin %50'sinin İstanbul'a yapılması planlanıyor. En atama ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, İlköğretim Matematik, İngilizce, Okul Öncesi, Sınıf öğretmenliği branşlarına yapılacak. Peki sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte 20 bin sözleşmeli öğretmenlik e-Devlet atama sonucu canlı izleme ve sorgulama sayfası...

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre  sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları bugün (1 Eylül) tarihinde açıklanacak. Öğretmen atamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları e-Devlet üzerinden açıklanacak. Öğretmen adayları, e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle sorgulama yapabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada " Milli Eğitim Bakanlığımızın kıymetli mensupları değerli öğretmen adayları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hepiniz hoşgeldiniz. Birazdan ataması yapacağımız öğretmenlere şimdiden başarılar diliyorum.

Öğretmenlerimizin sayısını bu atamayla birlikte toplamda 1 milyon 10 bine çıkarmış oluyoruz. 2002 yılında bu sayısı 526 bin civarındaydı. Hali hazırda görev yapan öğretmenlerimizin 750 binini biz atadık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmenin 10 bininin İstanbul'a atandığını bildirdi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Canlı İzle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla sözleşmeli öğretmenlik atamaları Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarının açıklanacağı canlı yayını takip etmek isteyen adaylar aşağıdan sonuçları canlı olarak seyredebilirler. Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları saat 12.00'dan sonra açıklanacak.

 

Atama İşlemlerinin Yarısı İstanbul'a Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün gerçekleştirilecek öğretmen atamalarıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada atamaların yüzde 50'sinin İstanbul'a yapılacağı bilgisini paylaşmıştı. MEB tarafından toplam 99 branşta 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Atamalarda taban puan 50 olarak belirlenirken, atama sonuçlarında en belirleyici rol sözlü sınav puanı (mülakat) olacak. İşte en çok atama yapılacak branşlardan öne çıkanlar;

Almanca 175

Arapça  193

Beden Eğitimi  288 

Coğrafya 202

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.218

Felsefe 177

Fen Bilimleri 480

Fizik 306

İlköğretim Matematik 1.004

İngilizce 450

Okul Öncesi 7.503

Özel Eğitim 1.250

Rehberlik 467

Sınıf Öğretmenliği 2.223

Türkçe 552

Türk Dili ve Edebiyatı 616

Telefonla Bilgilendirme Yapılacak!

Bilgisayar ortamında sözlü sınav puanına göre gerçekleştirilecek öğretmen atama sonuçları, öğretmen adaylarının başvuruda belirttikleri cep telefonu numaralarına kısa mesaj yoluyla bildirilecek. Atama kararnameleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek lisans ve doktora mezunlarına ücretli öğretmenlikte öncelik tanınmalı. Bu kadar emek hiçe sayılmamalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü