PMYO mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) ön başvuruları 25 Temmuz-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmıştı. Başvuru yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

PMYO mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
PMYO mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 01.10.2022 11:58 GÜNCELLEME 01.10.2022 11:58

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Polis Meslek Yüksekokullarına 2.500 polis olmaları için aday öğrenci alımı başvuruları alınmıştı. PMYO mülakat sınavının ardından yapılan değerlendirme sonrası PA.edu.tr ekranından PMYO sözlü sınav sonuçları erişime açılacak. 

PMYO SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacak. Adaylar için heyecanlı bekleyiş sürerken geçen yıl sonuçlar Kasım ayının ilk haftasında açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların aynı sürede açıklanması tahmin ediliyor.  Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

PMYO DEĞERLENDİRMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir.

Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziksel yeterlilik sınavı puanının % 25’i, mülakat sınavı puanının % 50’si ile 8’inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Alçakça anlaşmayı duyurdu!