Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Haziran'da faiz artırımı olacak mı?

Dolar, Euro ve altının yükselişinden sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı yakından takip ediliyor. Peki Merkez Bankası PPK faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz artırımına gidecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Haziran'da faiz artırımı olacak mı?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Haziran'da faiz artırımı olacak mı?
GİRİŞ 15.06.2023 14:20 GÜNCELLEME 15.06.2023 14:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, Haziran ayıyla beraber gündemde yer alan konular arasında. Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu Toplantısı ile Haziran ayı faiz kararını kamuoyu ile paylaşacak. Merkez Bankası geçen ay politika faizinin yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutmuştu. Dolar, Euro ve altının sert yükselişinden sonra yatırımcılar ‘’faiz artırımı yapılacak mı’’ sorusuna yanıt aramaya başladı. 

MERKEZ BANKASI HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haziran ayı Para Politikası Kurulu toplantısı 22 Haziran 2023 Perşembe günü yapılacak. Toplantının ardından karar saat 14.00 civarı kamuoyu ile paylaşılacak.

"NORMAL DEĞİL"

Piyasalardaki sert yükseliş sonrası açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kritik bir uyarıda bulundu. Memiş "Ekonomi yönetimi ve MB’dan açıklama veya müdahale gelmeden karar vermemeli. Normal bir fiyatlama yok!" dedi.

TOPLANTI ÖNE ALINABİLİR

Ekonomist Necmettin Batırel ise "Döviz kurları 22 Haziran'da Para Politikası Kurulu faiz arttırdıktan ve hedef belirledikten sonra dengeye kavuşacak. Belki olağanüstü kararla toplantı öne de alınabilir." yorumunda bulundu.

TCMB MAYIS AYI FAİZ KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti.

TCMB'den yapılan açıklamada, Para Politikası Kurulu'nun politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdiği bildirildi.

PPK şubat ayında sürpriz sayılacak bir şekilde 50 baz puanlık indirim kararı almasının ardından mart ve nisan toplantılarında da faize dokunmamıştı. PPK kasım ayındaki 150 baz puanlık indirimin ardından aralık ve ocak toplantılarını da pas geçmişti. 2022 Ağustos-Kasım döneminde toplamda 500 baz puanlık faiz indirimine gitmişti.

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararıyla ilgili ise henüz beklenti anketi sonuçları yayınlanmadı. Sonuçlar yayınlandığında sizlerle paylaşacağız.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Almaguer 10 ay önce Şikayet Et
    Doları yuroyu elden çıkartın.Az kaldı memleketine doğru çevirecekler.Ekonomi politikası değişiyor.Cikardin çıkardın yıksa elde patladı. Normal sisteme dönüş başladı.Bilessin.
    Cevapla
  • fatih 10 ay önce Şikayet Et
    poitika faizi bu. vatandaşla alakası yok. ama bu millet doları altını çookk seviyor. gözleri doymuyor. bu nedenle , faizi bu toprak doyuracaklar için artırın artıra bildiğiniz kadar. yaşasın cehennem. yoksa ola yine garibana oluyor. yapacak bşey yokk
    Cevapla
  • Tufan 10 ay önce Şikayet Et
    Faiz haramdır. Ey türk milleti paranızı faize yatırmakla allaha ve kitabına savaş açıyorsunuz. Paranızı faize yatırmayın.
    Cevapla
  • Mizah 10 ay önce Şikayet Et
    Ya ya normal değil , ülkede enflasyon almış başını giderken doların aylarca hiç artmaması normaldi. Aklımız ile oynamayın. Üstüne basan belli. Eninde sonunda patlayacaktı kasada para kalmadı.
    Cevapla
  • enes 10 ay önce Şikayet Et
    kasa sorumlusu sen misin. En basit bir bilanço değil, gelir tablosunu bile anlayabilir misin. Piyasayı döviz konusunda manipüle eden bazı özel bankalardır. Millet dövizden vaçgeçmiyorsa döviz tasarrufunu devlet bankalarında tutmalı.
    Cevapla
  • Net 10 ay önce Şikayet Et
    Faizin en az 1.5 artması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar