Adalet Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (22 bin personel alımı)

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile İcra İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesine 22 bin personel alımı için başvuru işlemleri 11 Mayıs tarihinde sona ermişti. Başvuru yapan on binlerce aday sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki Adalet Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adalet Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (22 bin personel alımı)
Adalet Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (22 bin personel alımı)
GİRİŞ 18.06.2023 15:44 GÜNCELLEME 18.06.2023 15:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı personel alımı için başvuruların tamamlanmasının ardından yaklaşık bir ay geçti. Başvuru işlemleri 25 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları için gözler adalet.gov.tr adresinden gelecek olan duyurulara çevrildi. Adliyelerde 10 bin 719 kişi, Ceza İnfaz Kurumlarında 10 bin 183, İcra dairelerinde 700 ve Bakanlık merkez teşkilatında 563 olmak üzere toplam 22 bin 43 personel istihdam edilecek.

HANGİ KADROLARDA İSTİHDAM SAĞLANACAK?

Adalet Bakanlığı bünyesine 8 bin 647 infaz koruma memuru, 5 bin 461 zabıt katibi, 2 bin 429 mübaşir, 1590 koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere çözümleyici, destek personeli, istatistikçi, mühendis, mütercim, mütercim tercüman, programcı, teknisyen, tekniker, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, psikolog, işaret dili tercümanı, öğretmen, sağlık memuru, hemşire, büro personeli alımı yapılacak.

Ayrıca gemi adamı, veteriner hekim, diyetisyen ve icra katibi kadrolarında istihdam sağlanacak. Alımlarla adliyelerde 10 bin 719, Ceza İnfaz Kurumlarında 10 bin 138, İcra Dairelerinde 700, Bakanlık merkez teşkilatta 563 olmak üzere 22 bin 43 kişi istihdam edilecek.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri 11 Mayıs’ta sona erdi. Başvuruların üzerinden neredeyse 1 aylık zaman geçerken henüz personel alımı başvuru sonuçları açıklanmadı.

Sonuçların Haziran ayının üçüncü haftasına kadar açıklanması bekleniyor. Ancak henüz başvuru sonuçlarının duyurulacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adalet Bakanlığı resmi internet sayfasından sonuçların açıklandığına ilişkin resmi duyuru geldikten sonra adaylar e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilecek. Sonuçlar açıklandığında aşağıdaki bağlantıdan sorgulama yapılabilecek.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Onur 10 ay önce Şikayet Et
    O kadar adam alacağınıza memlekete adaleti getirin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı