Merkez Bankası bugün faiz artırımı yapacak mı?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı toplantısının tarihi yakından takip ediliyor. TCMB bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 15 seviyesine yükseltmişti. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Faiz artışı yapılacak mı?

Merkez Bankası bugün faiz artırımı yapacak mı?
Merkez Bankası bugün faiz artırımı yapacak mı?
GİRİŞ 20.07.2023 08:57 GÜNCELLEME 20.07.2023 08:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı son günlerin en önemli ekonomi başlıkları arasında yer alıyor. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yeni faiz kararı tüm ekonomi gündemine yön vermeye devam edecek. Toplantıya yönelik beklenti anketi 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre Temmuz ayı faiz kararı 20 Temmuz’da saat 14.00’te açıklanacak.

HAZİRAN’DA YÜZDE 15 OLMUŞTU!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Haziran ayı faiz toplantısı için karar geçtiğimiz ay açıklandı.

Yeni başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltti. 

TCMB FAİZ ARTIRIMI YAPACAK MI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00'ye çekileceğini tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 20 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 oldu

27 AY SONRA İLK KEZ ARTIŞ YAŞANDI

Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faiz artırmış oldu. Merkez Bankası, faizde yukarı yönlü adım atarak indirim sürecini sonlandırdı.

Merkez Bankası, bundan önceki en yüksek politika faizi artışını Mayıs 2018'de 8,5 puanla yapmıştı.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu saat den sonra artık her ay faiz oranları artar durur olan vatandaşa oluyor Kredi kartı faiz oranları da artacak banka kredi faizleri artacak Allah yardımımız olsun ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız zam yağmurları devam ediyor bu işin nereye kadar böyle gidecek belirsiz tek maaşla ev geçindirmeye çalışanın Allah yardımcısı olsun bitik durumdayız artık
    Cevapla
  • Merkez 9 ay önce Şikayet Et
    Faiz ile Euro ve dolar aynı anda arttıyormuyuz gençler çok eğlenceli oluyor bidaha bidaha diye Alkış tutuyor milletimiz herkes dört köşe
    Cevapla
  • doğrular konuşan 9 ay önce Şikayet Et
    Faiz düşerse enflasyon düşer. Bu ikilisinin ilişkisi düz orantılı. Reisimizi bunu tekrar tekrar söyledi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...