Kültür ve Turizm Bakanlığı en az lise mezunu personel alacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı lise, önlisans ve lisans mezunu personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar farklı kadrolarda olacak olup, adaylarda KPSS şartı aranacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı en az lise mezunu personel alacak!
Kültür ve Turizm Bakanlığı en az lise mezunu personel alacak!
GİRİŞ 07.09.2023 13:46 GÜNCELLEME 07.09.2023 13:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uludağ Alan Başkanlığında istihdam edilmek üzere, Uludağ Alan Başkanlığı Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sürekli işçi kadrolarına 47 kişilik personel alınacak. Başvurular, 29 Eylül 2023 tarihine kadar online olarak yapılacak.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

  1. 5 Büro Görevlisi,

  2. 10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

  3. 2 Şoför, 

  4. 1 Teknisyen,

  5. 5 Destek Personeli, 

  6. 1 Avukat, 

  7. 5 Şehir Plancısı,

  8. 2 Mimar,

  9.  1 Peyzaj Mimarı,

  10. 6 Mühendis, 

  11. 1 Biyolog, 

  12. 7 İdari Uzman,

  13. 1 İç Denetçi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Giriş sınavında başvuracak adayların; 

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (A) bendinin (3) numaralı alt bendi dışındaki alt bentlerinde belirtilen genel şartları taşımaları, son başvuru tarihi itibarıyla özel şartlarda belirtilen bölümlerden mezun olmaları, 

  • Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları durumunda denkliği YÖK tarafından tasdik edilmiş diploma veya geçici mezuniyet belgesine sahip olmaları, 

  • KPSS taban puanı esas alınarak alınacaklarda; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu puan şartı mevcut olup; lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSS P3, ön lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSS P93, ortaöğretim mezuniyeti gereken unvanlarda KPSS P94 puan türlerinden asgari puan almaları, 

  • Tüm unvanlar için (İç Denetçi hariç) son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

Başvurular dijital ortamda 15/9/2023-29/9/2023 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, e-Devlet Kapısı üzerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. 

Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır. Sözlü sınav şeklinde alım yapılacak olan her bir pozisyon unvanı için ayrı ayrı olmak üzere KPSS puanı istenen pozisyona başvuran adaydan KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak suretiyle, ilan edilen pozisyon sayısının dört (4) katı aday sınava çağrılacaktır. Sınav ilanında belirtilen KPSS taban puanı esas alınarak yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

SINAV TAKVİMİ

  • 15/09/2023-29/9/2023 – Başvuruların Alınması 

  • 09/10/2023-13/10/2023 – Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların duyurulması ve itirazların kabulü. 

Başvurudan göreve başlamaya kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine ve/veya Bakanlığın internet sayfasında duyuru yoluyla yapılacaktır. 

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • fly 7 ay önce Şikayet Et
    bu kadrolara elemanlar çoktan alındı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı